De releases van begin april die je volgens ons niet mag missen

“Nobody should be putting anything out this week.” Met die woorden reageerde ScHoolboy Q begin deze week op het tragische nieuwsbericht over de dood van Nipsey Hussle. Maar ook hij weet dat de muziekindustrie een keiharde business is, waarin contracten worden getekend en releasedata worden vastgepind. Dus verscheen er deze week, tegen zijn wil in, een single in samenwerking met Travis Scott; Chopstix. En ook veel anderen brengen gewoon nieuwe muziek uit. Fans hebben dus alsnog een hoop te checken. We zetten de binnen- en buitenlandse releases van deze week voor je op een rij.

Grown George – This Ain’t Hollywood
De zware en lome rapstijl van Grown George (bekend van het collectief van Green Cabin) viert hoogtij op de EP This Ain’t Hollywood. “De titel staat voor niet tevreden zijn met waar je bent of het gevoel hebben dat je niet op de plek bent waar je hoort te zijn in je leven”, aldus de muzikant. Het resultaat is dan ook een plaat die voortborduurt op de eerste single Dog; donker, rauw en trappy.

Terilekst – Gekke Denzel
Op 1 april bracht Terilekst na lange tijd weer eens een single uit waarop hij rapt. Ja, wij dachten ook dat het om een 1 april-grap ging, maar niets blijkt minder waar; ‘Turrie’ is terug en hoe! Voor de liefhebbers heeft hij er op Spotify ook de instrumentale versie van de deinende productie bij gedaan. Wie weet horen we binnenkort wel meer… (?!)

Anderson .Paak – Make It Better (ft. Smokey Robinson)
‘Andy’ maakt zich op voor de release van zijn album Ventura, dat volgende week vrijdag verschijnt. Na King James heeft hij besloten om de samenwerking met Smokey Robinson alvast te gunnen aan de fans. En wat zijn we daar blij om! Een zomerse, broeierige soulproductie met een fijne baslijn, een voortkabbelende drumpartij en subtiel toegevoegde gitaarrifjes zorgen dat Anderson .Paak weer bloeit als vanouds. Laat het gauw volgende week zijn!

KC – VAN KEES LOS
KC is producer van het SMIB-collectief. Deze week bracht hij uit het niets zijn album VAN KEES LOS uit, waarop hij Fosa YG en Loopey de hoofdrollen laat spelen. Hij produceerde ook al hun M53 mixtape en was verantwoordelijk voor een groot deel van Ray Fuego’s prijswinnende album Zwart, dat vorig jaar verscheen. Zijn eigen project klinkt trappy, maar voldoet aan de SMIB-stempel. Op VAN KEES LOS conformeert hij zich niet aan wat er hip en trendy is of goed doet in de hitlijsten, maar doet hij gewoon lekker waar hij zin in heeft. Ambiënt-invloeden? Tuurlijk. Gewoon random wat maten de drums onder de raps van homies als Ray Fuego, Yung Nnelg, GHQST en Tads Thots uit halen? Ja. En het mooiste is: van deze eigenzinnige en eigenwijze producer verschijnt binnenkort nog meer, als hij het Yung Gods-collectief lanceert.

Roméo Elvis – Normal
Brusselaar Roméo Elvis stond al op WOO HAH! en vult met gemak grote arena’s in Brussel en Parijs, maar is in Nederland nog niet heel bekend. Met zijn eigenzinnige geluid en soepele flows maakte hij al indruk op de mellow beats van Le Motel op de albums Morale en Morale 2. Voor zijn aankomende album heeft hij gekozen te werken met verschillende producers en dat gaat meer de agressieve en trapperige kant op. Check de nieuwe single Normal hieronder en check de plaat volgende week!

Boef – Allang Al Niet Meer
Het is alweer twee jaar geleden dat Boef record na record verbrak met zijn album Slaaptekort. Toch weet hij nog altijd in de spotlights te blijven. Begin dit jaar maakte hij indruk met zijn rauwe straatbangers op de EP ’93 en het lijkt erop dat hij vandaag de eerste single van zijn nieuwe album heeft losgelaten. Allang Al Niet Meer is ouderwets braggen en boasten op een beat van Jack $hirak, die een blik overstuurde bassen opentrekt. Opscheppen over kettingen, horloges, dames en zijn dikke stack. De viddy is eveneens een toffe productie. Checken:

MED & Guilty Simpson – Child Of The Jungle
Sinds de eerste samenwerking tussen Guilty Simpson en MED zijn onze oren altijd gespitst als de twee samen iets nieuws droppen. Vorig jaar was er nog hun EP Loyalty, vandaag verschijnt hun full length en daarvoor gaan ze fully Mowgli: Child Of The Jungle. Het rijtje producers dat meewerkt aan de plaat is insane: Madlib, Nottz, Exile, Black Milk en Apollo Brown leveren de top notch productie, terwijl de microfoon wordt gedeeld met onder meer Blu en Kokane.
Streamen maar!

Vic9 – Bloed
Na twee EP’s is het tijd voor het debuutalbum van Vic9! Hij is hoe dan ook een van de meest interessante rappers van het land; met gedetailleerde straatverhalen en een Instagram-pagina waarop hij altijd zijn ogen bedekt houdt kleeft er een hoop mysterie rondom de rapper uit Rotterdam. Bloed is een echt rapalbum; Vic9 verkiest zijn verhaal boven grootste producties. Wapens, spul, money, sannie, rennen, de gevangenis als vakantie zien; het is dagelijkse kost voor Vic9 als je zijn raps moet geloven. De beats zijn ondergeschikt aan de verhalen maar zijn prima te pruimen. Vooraanstaande namen als Reverse, Spanker, Monsif, Chievva en Whiteboy tekenen voor de productie en onder meer Hef, Sevn Alias en Adje staan Vic vocaal bij.

Josylvio – Money Baby (ft. 3robi)
SYLVIO SEASON! Nadat hij vorige week Gimma uitbracht, is Josylvio vandaag alweer terug met een nieuwe track. Money Baby bevat een bangende productie van Monsif en een featuring van 3robi. En waar hij de vorige video schoot tijdens een werktrip naar Amerika, kiest hij voor de nieuwe viddy voor een Amsterdams basketbalveldje als grauw decor. Omringd door fans rappen de twee mc’s hun verses, en er wordt ook nog overgeschakeld naar een donkere locaties waar de crossmotoren hun pad kruisen. Wij zijn benieuwd naar wat SYLVIO SEASON ons nog meer gaat brengen.

Zaytoven – Make The Trap Great Again
Nadat hij onlangs collabo-projecten met Usher, Chief Keef, Lecrae en Future uitbracht, is Zaytoven vastberaden om wederom niet lang stil te blijven. Vandaag verschijnt Make The Trap Great Again, een acht tracks tellende EP waarop hij samenwerkt met vrienden als Quavo, Tyga en Takeoff en ook zijn DJ Esco, OJ Da Juiceman en Paul Wall van de partij.

Geplaatst door bowie op 5 april 2019