Release party Tim (VSOP) en Lost Rebels

Daar was ie dan eindelijk: de Releaseparty van de albums van Lost Rebels en Tim. Veel peeps waren benieuwd naar de nieuwe shit uit 010, en deze party in Hal 4 was nog gratis ook! Tim dropte z'n nieuwe album "De Hoogste Tijd" en Lost Rebels dropte hun "Revolutie".Binnengekomen was het al aardig druk en draaide DJ Mista Sweet lekkere plaatjes. De sfeer was rustig en overal werd gezellig geouwehoerd. Tjerk was de host van de avond en deed helemaal aan het eind van de avond nog een eigen nummer: “Ik Hou Van”. Kas zou eerst als “Special Guest” optreden, na de pauze Lost Rebels en Tim zou de avond afsluiten. Opmerkelijk, want je zou eerder Lost Rebels verwachten als knallende afsluiter.

Toen duidelijk werd dat Kas z’n opwachting maakte, nam het publiek meteen de benen naar het podium. En terecht, want Kas kwam met een energieke show. Niet een show om helemaal los te gaan, maar gewoon om goed naar te luisteren. Iets wat mij opviel, is dat hij alles met gemak spitte. Alles was verder prima in orde en achter hem zag je shots van z’n clips, zeer dope gedaan. Hij deed tracks als “Doemeding”, “Vanaf Vandaag”, “Te Lief” en “Alleen Voor Jou” als dope afsluiter. Op die laatste spitte hij ook nog een dope freestyle-vers. Kortom: een dope en energieke show. Dit smaakte naar meer op deze veelbelovende avond.

Na de pauze kwam Lost Rebels on stage, en dan gaat het dak eraf. Iedereen maakte zich op voor een flink potje bouncen. En tja, dan is er geen betere optie om met “Fok Niet Met De Kreek” te beginnen. Iedereen ging echt helemaal los. M’n schoenen hebben het dan ook niet overleefd (R.I.P.). Anyway, daarna dropten ze een paar nieuwe nummers die op mij geen echte indruk konden maken. Een nummer als “Ik Kom Je Halen” klinkt op zich wel leuk bij een optreden, maar de tekst is alles behalve boeiend. En zulk soort (stoere) teksten kwamen vaker terug, onder het mom van “Ik ben sterker en sloop jou met m’n cliq”. De track Revolutie met X2C (Excellent en CC) was dan wel erg dope. Wel jammer dat Ex niet goed te verstaan was, mede door de slechtwerkende mic. Toch stond Hal 4 ook bij deze track op z’n kop. “Laat Je Gaan” deed het ook goed, maar “Fok Niet Met De Kreek” was overduidelijk het hoogtepunt. De mannen uit “De Kreek” leverden vooral in het begin een knallende show, maar daarna zwakte het af en kon je ze steeds minder goed verstaan. Toch heeft ook deze show bij mij een positief gevoel achter gelaten.

Toen kwam Tim met een flinke dosis humor op het podium. Die man is niet alleen een rapper, maar ook een entertainer. Hij toverde een aantal keer een flinke glimlach op de gezichten in Hal 4. Het leuke was dat hij bij ieder nummer een verhaaltje had, dat maakte de show meer een eenheid. Bij Lost Rebels miste ik dat namelijk een beetje, dat was gewoon een aaneenrateling van nummers.
Tim deed een mix van oude en nieuwe nummers: “Classic” met Mike Tibbert (VSOP), maar ook nieuwe tracks van z’n album: “Bolle”, “Simpel” en “Je Moet Je Schamen”. Vooral het aanstekelijke refreintje van “Bolle” deed het goed: “Bolle, Bolle, Bolle, dikke vette Bolle/ Bolle, Bolle, het is zo gezellig met Bolle”. De collabo met Mini-Thug viel tegen. Mini-Thug was amper te verstaan en ook hier was de mic ook niet goed voor mij gevoel. Overigens lieten Mini-Thug en Ex bij mij, over heel de show gezien, een negatieve indruk achter. E.×. spitte bijvoorbeeld veel beter bij “What’s Da Flavour?!” een paar weken terug. Als afsluiter deed Tim z’n nieuwe single “Geloof Me”: dit was een dope afsluiter met de aanstekers in de lucht.

Ik kan wel nog meer gaan ouwehoeren, maar dat komt toch allemaal neer op 1 woord: DOPE. Wel jammer dat de mics soms haperden, maar verder was het geluid gewoon goed. Ook een minpuntje dat Excellent en Mini-Thug niet in goede doen waren, alhoewel ik van Mini-Thug al niet veel verwachtte. Verder hing er een chille sfeer en het publiek ging een paar keer niet een “beetje” los, maar dat dak is er gewoon afgeblazen. Op het eind gebeurde dat nog 1 keer bij “Links, Rechts, Ellebogenwerk” (clip komt binnenkort online). Kas was een dope opwarmer met energie, “Fok Niet Met De Kreek” was te wreed en Bolle Tim deed z’n ding op een humoristische en dope manier.
Kortom: een dope show, die nog gratis was ook! Waar was je dan?!?!

Fixtures:
Hoogtepunt: “Fok Niet Met De Kreek” van Lost Rebels
Dieptepunt: Excellent en Mini-Thug
Bier: 2 Euro
WC: Gratis
Garderobe: Niet
Fotograferen: Ja
Bezoekers: Goed gevuld
Damage: GRATIS!
Geluid: Goed
Cijfer: 8

Geplaatst door bowie op 9 mei 2005