Relax – H.I.P.H.O.P. (12 inch)

De hiphop band Relax doet al lang mee, heeft overal in Nederland zijn naam gezet en ik denk dat iedereen op HIJS de band wel eens live gezien moet hebben. De eerste keer dat ik die shit zag was in 1999 geloof ik, shit was nice, origineel, gasten kwamen met eigen sound. En het werd steeds beter, ze kwamen met een sterk live album.

Dus ik had al verwachtingen toen ik de slick gestylede hoes met daarin blauw doorzichtig vinyl openmaakte… En wat hoor ik? Matig afgemixte hom-pom-pom hiphop, wel lekker, maar geen slammin’ 12" track. Ik heb het gevoel alsof ik de track al ken: Llewy flowt nice, maar maakt niet echt een statement; over hiphop schreef ’ie al meerdere keren. De beat kan ik niet zo goed plaatsen: rustig, maar toch een beetje die partyvibe, in mijn ogen niet rauw genoeg.
De 12" valt mij dus tegen, ik hoop dat Relax met hun nieuwe album niet ook in herhaling valt, en anders moet je de band gewoon weer live gaan checken.

Het nieuwe album ‘Odeur De Clochard’ zal zaterdag 5 februari worden gereleased in Paradiso Amsterdam.

Meer info: http://www.its-relax.com

Tracklist

Side A:
-H.I.P.H.O.P.
Side B:
-Instrumental
-Acapella

Geplaatst door bowie op 30 januari 2005