Red Ants – Omega Point

“Red Ants is Modulok en Vincent Price” staat er aan de binnenkant van het boekje. “Red Ants is onheilspellend en loodzwaar” had ook niet misstaan. De sfeer van Omega Point spat al van de donkere, grauwe hoes met een vieze kleur groen. Modulok is de rapper van het tweetal en valt op door zijn onheilspellende teksten en aparte doffe stem. Producer Vincent Price is verantwoordelijk voor de industriële beats gekenmerkt door loodzware drums en veel vreemde geluidjes.

Een samenwerking voor Red Ants met Ali B zal er dus niet echt inzitten gezien de loodzware sound van het duo. Los van het muzikale aspect, zijn de teksten ook bepaald niet luchtig. Modulok komt soms erg vies uit de hoek: “How you gonna act like a gangsta? You soft kid/ You’d be scared of the chicks that I party with.” Met Psychic Dictatorship is er ook nog een politiek kritisch getinte track op Omega Point te horen, goed voor de afwisseling. Daarnaast heeft het duo zich op Versus laten inspireren door A Voyage to Arcturus, een novelle van David Lindsay. Voor de rest is het allemaal te scharen onder het kopje “vaag” en “apart”.

Erg veel maakt het allemaal niet uit. Het zijn toch de loodzware drums die veel te prominent aanwezig zijn. Hierdoor valt de toch wat saaie stem van Modulok soms in het niet, ook omdat zijn stem gewoon te zacht staat. Overall gezien laat Omega Point geen ruimte voor gereserveerde meningen: je vindt het niks of je vindt het geweldig.

Tracklist:
01. Amplification
02. Dirty Space Alchemy
03. Insomnia
04. A Kind Of Grim
05. Psychic Dictatorship
06. Versus
07. Keep Your Satellites Out Of My Braind
08. Seasons
09. End Game

Meer info

Geplaatst door bowie op 4 mei 2008