Ready Or Not: Fugees viert 25 jaar ‘The Score’ met een reünietour!

Na jaren van speculatie, kondigen The Fugees een grootse reünietour aan. In het kader van het 25-jarig bestaan van hun klassieke album The Score zal de groep van 2 november tot en met 28 november de VS doorkruisen, waarna ze de oceaan oversteken voor een tweetal shows in Europa, om te eindigen in Afrika. Wie Lauryn Hill, Wyclef Jean en Pras Michel samen aan het werk wil zien, moet wel een stukje reizen. De twee shows in Europa zijn in The O2 in Londen en in La Défense Arena in Parijs.

Het verhaal van de impactvolle hiphopgroep Fugees is er eentje van hoge pieken en diepe dalen. In En hoewel ze als groep grote successen behaalden, waren ze slechts zeven jaar actief. In de periode tussen 1994 en de eerste keer dat ze uit elkaar gingen in 1997, brachten ze hun enige twee studioalbums uit. Blunted On Reality en The Score. Van laatstgenoemde komen de wereldhits Killing Me Softly en Ready Or Not. Tussen 2004 en 2006 deden ze nog enkele reünieshows, maar daarna stond de groep op non-actief.

Daar komt verandering in nu diezelfde klassieker uit ’96 vijfentwintig jaar bestaat. “The Fugees hebben een complexe, maar impactvolle historie”, zegt Lauryn Hill. “Ik had het 25-jarig bestaan van de plaat niet op mijn radar tot iemand me erop wees. We hebben besloten om dit project én de fans eer aan te doen door een vredig platform te stichten waarop we samen kunnen komen, de muziek te performen waar we zoveel van houden en een voorbeeld te stellen van verzoening voor de wereld.”

Wyclef Jean voegt daaraan toe: “Nu ik 25 jaar vier met de Fugees, is mijn eerste herinnering dat we vanaf het begin hebben gezworen dat we niet alleen muziek zouden maken, maar dat we een beweging zouden zijn. We zouden een stem zijn voor de ongehoorden, en in deze uitdagende tijden, ben ik opnieuw dankbaar dat God ons heeft samengebracht.”

De tour start stiekem morgen al. Op 22 september speelt de groep een pop-up show op een nog onbekende locatie in New York. Een dag later, op 23 september, gaan de tourdata in de verkoop. 4 december staat de groep in Parijs en 6 december in Londen.

SEPTEMBER 2021
22 – New York, secret pop-up show

NOVEMBER 2021
2 – Chicago, United Center
7 – Oakland, Oakland Arena
12 – Los Angeles, The Forum
18 – Atlanta, State Farm Arena
21 – Miami, FTX Arena
26 – Newark, Prudential Center
28 – Washington DC, Capital One Arena

DECEMBER 2021
4 – Paris, La Defense Arena
6 – London, The O2
18 – Ghana, TBC
TBC – Nigeria, TBC

Geplaatst door bowie op 21 september 2021