Raw Roets brengt zijn nieuwe EP ‘Gowtu’ uit

De Rotterdamse Raw Roets staat getekend bij Couture 33, het label van stadgenoot Winne en was ook al te horen op diens nieuwste album Oprecht Door Zee. Ook bracht hij onlangs Rauwe Sessie uit inclusief grimey zwart-wit video. De herrie die hij afgelopen tijd maakte bleek de opmaat naar zijn eigen EP die vandaag is verschenen; Gowtu.

Voor een EP is Gowtu (goud in het Surinaams) erg uitgebreid. Het project telt maar liefst dertien nummers. Daarop laat Raw Roets horen wat hij allemaal in huis heeft; opscheppen over slangeleer in dure auto’s op een 808’s en een pianomelodie? Check. Een slowjam-nummer over zijn geliefde? Yes. Rappen over hoe geld zijn motivatie is? Tuurlijk. Maar Raw Roets kan meer dan dat.

De meeste refreinen zingt hij zelf en hij houdt knap het midden tussen rap en zang. Afsluiter De Nacht Valt is het perfecte voorbeeld. Soepele pianotonen en kleine maar traditionele drumklappen begeleiden hem door zijn twijfelachtige gevoelens: “Als dit is wat me maakt, kan ik leven van mijn droom / Als ik morgen niet meer sta, heb ik dan genoeg gegeven? / Alles wat je maakt dat kan je breken…”

En hoewel dertien nummers veel is voor een EP, houdt de Rotterdammer het dankzij zijn veelzijdigheid boeiend van begin tot eind. Raw Roets levert een fijne plaat af waarmee hij bewijst te kunnen braggen en boasten over zijn zoektocht naar geld, maar vergeet ook niet zijn liefdevolle kant even in de spotlights te zetten. Een Extended Play die eigenlijk albumwaardig is.

Beluister de EP, met -featurings van Winne, Adje en Melissa Lopes- hieronder.

Geplaatst door bowie op 10 oktober 2018