Rascle en Dubbel N doen het voor de buurt

Vlnr: Dubbel N, DJ MP, Rascle.

“Rascle en Dubbel N zijn de next best. Waar Rascle de kunst van het niets zeggen beheerst, is Dubbel N het tegenovergestelde. Hij zit heel erg op de punchlines en heeft een wat lichtere stem. Dankzij deze uiteenlopende stijlen is het een perfect duo. Een beetje te vergelijken met bijvoorbeeld M.O. & Brakko en Dret & Krulle.” Was getekend: DJ MP, producer van Skyline Studios, executive producer van Midkade en pusher van artiesten als Dion Masé en Hef. De dj/producer heeft gezien het succes van deze rappers al eerder raak geschoten en hoopt dat met Rascle en Dubbel N weer te doen.

Rascle (echte naam Wesley Ascencao) komt van West Kruiskade, Dubbel N (echte naam Nildo Mendes Furtado) uit de aangrenzende wijk Middelland. Het zijn wijken met veel criminaliteit en een hoog werkloosheidspercentage, maar er loopt óók veel hiphoptalent rond. Rascle bewees dit vorig jaar al met De Recessie (mixtape met DJ MP red.) en Dubbel N wil zich met Midkade definitief voorstellen. Volgens de Rotterdammers wordt het een echt straatalbum. Dubbel N: “Het is voor 75% harde shit. We brengen keiharde bangers op beats van onder andere Presto, Duvel, DJ MP en DJ Dion.” Rascle vult aan: “Je kan een andere level van MP gaan verwachten qua beats, een andere sound. Qua teksten wordt het geen inhoudsloze straatshit. Kruiskade is de meest crazy buurt waar je veel dingen meemaakt. Ik hoef maar 2 minuten om te hoek te lopen… Wij verwerken deze dingen in onze teksten en geven er een eigen draai aan. Het is ook een plaat die we maken voor de buurt en young boys.” Dubbel N: “Het is hard als je uit één van deze wijken komt, maar nu gaan we shinen, van niets iets maken. We krijgen veel love en support uit onze buurt en willen daarom graag iets voor de buurt terug doen.” Rascle beaamt dit: “We kunnen een voorbeeld zijn voor boys dat ze ook op een andere manier hun leven kunnen invullen. Je hoeft niet altijd een bepaalde weg te kiezen.”

Midkade komt dit jaar uit, maar er zijn voorzichtig al plannen gemaakt voor de toekomst. DJ MP: “Ik ben sowieso nog lang niet klaar met Rascle haha.” Rascle: “Er staat een Rascle & DJ MP album in de planning en N komt na Midkade met die crossover shit.” Dubbel N: “Mijn eigen tape krijgt weer een hele andere sound dan het album van Ras en mij. Ik rap alleen over DJ Dion beats en tekstueel gezien zit ik een beetje in de hoek van DuvelDuvel.” Rascle en N zijn echter niet van plan om definitief hun eigen weg te gaan. “Later komen we wel weer samen. Misschien komt er wel een Midkade Vol. 2,” aldus een hongerige Rascle.

Rascle & Dubbel N – Midkade
Executive producer: DJ MP
Producties: o.a. Presto, Duvel, DJ MP en DJ Dion
Release: 2010
Label: ROTTZ

Geplaatst door bowie op 5 april 2010