Rasarani & Krishna – Audible Love (demo)

Vorig jaar startten zangeres Rasarani en rapper Krishna een samenwerking, met hun demo Audible love als eerste tastbare resultaat. Geïnspireerd door het Krishna bewustzijn schotelt het Nederlandse duo ons een liefdevolle, positieve boodschap voor. Zoals de twee op de cd al zeggen, denken ze niet in (muzikale) hokjes. Een experimenteel geheel dat verschillende genres combineert.

Een prijzenswaardig idee, maar helaas mengen de hiphop, r&b, jazz, soul en house op Audible love zelden tot een lekkere nieuwe sound. Er is geen lijn in de demo te ontdekken. Dan weer een nummer overheerst door soulvolle zangpartijen (Wonder into the night_), dan een house mix, even later gevolgd door jazzy hiphop (_Deep sleep (Everythings gonna be allright)). Als je eindelijk in een lekkere vibe lijkt te geraken door de muziek, zijn het de stukjes interview met Rasarani en Krishna die dat weer verstoren. De informatie over voorliefde voor bepaalde artiesten en ideeën over het mixen van muziekstijlen is best interessant, maar hoort eerder thuis op een website.

Het gebrek aan samenhang betekent niet dat de losse tracks allemaal slecht zijn. Zo mag Tease’s House mix met recht funky genoemd worden. Love mantra is het beste nummer, waarop de zang van Rasarani, raps van Krishna, rustige handclapbeat en de pianomelodieën goed op elkaar zijn afgestemd. Het gebruik van een Indiaas klinkende zangsample in het refrein, maakt de track af. De meeslepende stem van Rasarani maakt ook van What am I… een lekker nummer. Qua teksten zit het bij zowel Krishna als Rasarani wel goed. De liefdevolle, bemoedigende boodschappen zijn doordacht en worden geregeld in mooie abstracte bewoordingen uitgedrukt. Helaas is het merendeel van de tracks niet bijzonder genoeg. Rapper Krishna komt op de meeste nummers niet echt overtuigend, zeker niet wanneer de beat rustig is en de aandacht echt op de raps wordt gericht. Dit is bijvoorbeeld op Wonder into the night het geval.

Het duo Rasarani en Krishna brengt de luisteraar een mix van hiphop, r&b, jazz en soms zelfs house. Het probleem van de plaat is dan ook niet een gebrek aan afwisseling, maar juist de overvloed aan verschillende stijlen. Het tweetal heeft nog geen duidelijke richting, waardoor Audible love als los zand aan elkaar hangt. Af en toe zit er een lekker nummer tussen, wat aangeeft dat het talent er wél is, maar een overtuigend geheel is het allerminst.

Tracklist:
01. Wonder Into The Night
02. talks; “House mix????”
03. Tease’s Funky Vibes House Mix
04. talks; “Conscious”
05. Deep Sleep (Everythings Gonna Be Allright)
06. talks; “Love that you can hear”
07. Audible Love
08. talks; “The meaning of Krishna”
09. The Gathering
10. talks; “Just Be”
11. What am I …?
12. talks; “The meaning of Rasarani!?”
13. So High
14. It’s A Great World
15. talks; “Just jamming”
16. Love Mantra
17. Just the Talks

Meer info: http://www.rasaraniandkrishna.nl

Geplaatst door bowie op 28 juni 2007