Pure euforie tijdens ‘Dertien Hoog EP’ releaseparty van Kringili & Alex Megas

Kringili & Alex Megas presenteerden afgelopen vrijdag hun Dertien Hoog EP in een goed gevulde Hall Of Fame. Het Tilburgse duo had onder meer Boef en de Gelogeerde Aap gestrikt als support-act en ook Hidden Village-members Tytizzeey en Yung Amadeus stonden op de bill. Een verslag van een Tilburgs feestje.

KRINGILIPARTYIMG_5381

Als we rond 21.00 de Hall inlopen (ja, er stond gewoon een rij) zien we dat de zaal al aardig gevuld is met vooral vrienden en bekenden van het duo. Aan Tytizzeey de eer om als eerste live-act de avond te openen. Met een set, die naarmate ’ie vordert steeds meer overtuigt, maakt hij de aanwezigen warm voor de rest van de avond. Als de dj het daarna overneemt weet hij precies wat men wil horen; bangers.

KRINGILIPARTYIMG_4903

Na een korte pauze is het de beurt aan Boef en de Gelogeerde Aap die qua stijl compleet uit de toon van de avond vallen maar precies aanvoelen wat er gaande is: “Ik hoor het jullie denken: waar komen zij vandaan met die moeilijke beats en wazige teksten? Maar hey, wij zijn ook bij 101 Barz geweest hoor!”, leest Aap de les aan de door hem genoemde ‘squad’ die tegen de muur van de Hall geplakt staat. Aan het einde van hun setlist, wanneer Echte Helden gespeeld wordt, wordt er alsnog meegezongen en gaan de handen in de lucht.

KRINGILIPARTYIMG_5014KRINGILIPARTYIMG_5031

De set van SONIKBEATZ wordt vervolgens door veel mensen gebruikt als rook- en/of drinkpauze. De Tilburger knalt met overtuiging dikke beats van onder meer Dr. Dre op zijn MPC en het publiek vindt het allemaal wel best. Langzaam wordt het drukker tegen het eind van zijn set. Het publiek kan niet langer wachten op de helden van de avond: Kringili & Alex Megas up next! Maar niet voordat er collectief wordt losgegaan op de dj die nog even wat hits als Hindabuilding erdoorheen pompt.

KRINGILIPARTYIMG_5229

Zodra Alex de eerste beat instart en Kringili voor de track We Moeten (Startschot) het podium opkomt is duidelijk dat de jonge Tilburgers een aardige fanbase in hun thuishaven hebben opgebouwd. Er wordt al druk meegerapt en dat wordt alleen maar heftiger. Tijdens de singles In De Lucht en vooral Stuur De Stad (waarvoor kortgeleden al video’s verschenen) ontstaan er springende massa’s en Kringili benadrukt nog even dat hij trots is om de EP, die vanavond in zijn geheel en front-to-back wordt gespeeld, te presenteren voor dit publiek.

KRINGILIPARTYIMG_5157

Crowdparticipatie-trucjes als “Wie komt er uit Breda?”, waarna er een stilte valt en vervolgens de vraag op Tilburg betrekken komen goed uit de verf en de rolverdeling is goed. Kringili, met flows even scherp als op cd, is de frontman en Megas start de beats en verzorgt de back-ups. Ook Claude Monet en Ik Rock Het Niet vallen goed en dan is het nieuwe materiaal ‘op’. Eerder uitgebracht werk zoals Routine, Jonge Jongens en afsluiter Maar Echt worden nog gerockt voordat er overgegaan wordt naar dj/producer Yung Amadeus. Het publiek wil echter nóg een track horen, dus is er een gigantische euforie (inclusief Kringili & Alex Megas die op schouders gedragen door het publiek de track performen) bij de reprise van Stuur De Stad. Afteren kan nog bij Yung Amadeus, waarbij Hidden Village mc’s Tytizzeey en Kringili zelf ook nog even de mic komen blessen en wat HV tracks die nog uit moeten komen laten horen.

KRINGILIPARTYIMG_5490

Sinds het prille begin van de To The Max evenementen zijn Kringili & Alex Megas, die pas een paar jaar samen muziek maken, te vinden in de Hall Of Fame in de Tilburgse Spoorzone. Dat zij nu, anderhalf jaar later, hun EP hebben gepresenteerd voor een uitzinnige crowd op dezelfde locatie maakt de cirkel weer rond. Kringili & Alex Megas zijn To The Max ontgroeid en overduidelijk klaar voor meer. De nieuwe generatie hiphopacts uit Tilburg staat op en dat was vanavond goed om te zien.

Fixtures:
Hoogtepunt: de reprise van Stuur De Stad
Dieptepunt: het publiek tijdens Boef en de Gelogeerde Aap
Bier: € 2,50
Wc: gratis
Garderobe: kluisjes tegen betaling
Geluid: goed
Bezoekers: ± 180
Damage: € 5,-
Cijfer: 7,5

Geplaatst door bowie op 3 november 2015