PunchOutBattles was ‘active als altijd’

Gisteren was het tweede PunchOutBattles Next Gen event in Club Empire in Rotterdam. Natuurlijk waren we erbij om te zien of Steff zijn goede performance tegen Insayno kon overtreffen, om PunchOut-veteranen Christopher Blok en Qucee elkaar te zien murderen, om te kijken of female mc Luigi haar loss tegen Subb kon loslaten tegen Jeevz, om de terugkeer van Waldo live mee te maken én om te checken hoe de nieuwe generatie het doet. Wie bracht er verbaal vuur en wie droop er af als een schoothondje? De highlights op een rijtje. O ja, die quote in de titel? Die hoor je binnenkort terug in alle komende battle-video’s, let maar op.

Chopper en Show komen rond 14.00 on stage voor de eerste battle van de dag, vergezeld door host/jurylid Excellent, timelady Miss Lubrano (jep, she’s back!) en juryleden Klopdokter, Tim Beumers en Lexxxus. Allebei de mannen komen 2.0 volgens Excellent en dat beschrijft meteen de eerste battle: het ging aardig gelijk op, en dat op een behoorlijk niveau.

Chopper-Show-Empire-POB-ASchout-hiphopinjesmoel-_DSC9168kKlopdokter-TimBeumers-Excellent-Empire-POB-ASchout-hiphopinjesmoel-_DSC9299k

De droge humor van Mix, de droogheid van Henk, die met een parodie op een carnavalsnummer opent tegen de Vlaamse R-Mind, én de jongste match-up ooit tijdens PunchOut, Darly vs. B-Dax volgen. Jammer genoeg is het niveau niet constant en moeten diverse mc’s stumblen. Het vuur wordt pas écht geopend door veteraan Jeevz, die door zijn vrouwelijke tegenstander Luigi wordt welkom geheten bij alweer zijn 31e battle. Met de eerste (er zijn er dan al minimaal 4 gedropt) goed ontvangen en snoeiharde punchline over de aanslagen in Parijs krijgt hij het publiek aan het juichen en in de ronde erna komt hij met een goed doordachte Opgezwolle scheme, omdat Zwolle de woonplaats is van Luigi. Laatstgenoemde heeft een flink betere perfomance neergezet dan in de lady battle tegen Subb, waarin ze finaal met de grond gelijk gemaakt werd.

Luigi-Jeevz-Empire-POB-ASchout-hiphopinjesmoel-_DSC9606kMailman-Vitaal-Empire-POB-ASchout-hiphopinjesmoel-_DSC9840k

De eerste battle die echt op level is van twee kanten is Mailman vs. Vitaal. Nieuwkomer Mailman wist tijdens het vorige event Jeevz te verslaan en Vitaal is na lange tijd weer terug in de ring. En hoe. Met een nameflip op de achternaam van Mailman (“Ik bezorg ‘Post’ aan God!” of iets in die trant) en een superagressieve delivery komt hij overtuigend uit de hoek. Wat gezegd moet worden: de 16-jarige Mailman wist zich prima staande te houden met onder meer lines over de kaaklijn én het grote aantal losses van zijn Tilburgse tegenstander.

Insayno-WENNAMusic-Empire-POB-ASchout-hiphopinjesmoel-_DSC9928k

Ook Insayno is terug op het strijdtoneel en zijn match-up tegen de explosieve nieuwkomer Wenna Music deed van tevoren al wat wenkbrauwen fronsen. Insayno kwam met een scherpe delivery en harde bars over de leeftijd van Wenna (waarover ‘ie liegt volgens Insayno) en diens stijl zonder enig moment aan energie in te boeten. Wenna komt slordig en ongestructureerd en kan niet opboksen tegen het verbale geweld van zijn opponent. Het gevolg is dat hij de crowd niet meekrijgt.
Tilburger Tazer, die het opnam tegen Cooper, moest helaas zijn laatste ronde voortijdig stoppen wegens een choke die hij niet kon oplossen met een freestyle, jammer want anders was deze battle wellicht close geweest.

Tazer-Cooper-Empire-POB-ASchout-hiphopinjesmoel-_DSC0062k

Het laatste blok met battles begint met de terugkeer van Waldo, die het opneemt tegen de Marokkaanse Crazy S. Beiden komen met vuur gedurende hun rondes maar de crowd gaat écht los wanneer Crazy S. Een slipper tevoorschijn haalt tijdens zijn ‘Talk To The Slipper’-line. Daarna is het tijd voor 1e Keuz versus Kama, een echte style clash: waar 1e Keuz komt met zijn droge bars en delivery komt Kama altijd met een vurige en harde stijl. Deze battle is onbedoeld hét main event geworden van deze editie van PunchOutBattles en beide heren maken dat waar.

1ekeuz-Kama-Empire-POB-ASchout-hiphopinjesmoel-_DSC0219k

Want de laatste twee battles verlopen niet als gepland: eerst is het de beurt aan Steff die het op moet nemen tegen Noah G. Na de eerste ronde van Steff (Noah G heeft dan al voor de eerste keer zijn ding gedaan), waarin hij een bar had over een incident uit het verleden van Noah G., wil Noah G reply’en door het hele incident te ontkrachten en hoopt daarbij op bijval van Excellent. Zodra hij dat niet krijgt, meldt hij dat hij zijn gelijk wil halen en anders de battle niet voortzet. Daarna wordt het heated op het podium en komt zelfs organisator Aiky met een hele rustige en professionele houding on stage om te zeggen dat Noah G gewoon zijn rondes af moet maken en er geen juryleden bij moet betrekken. Kort daarna verdwijnt Noah met entourage van stage om niet meer terug te keren, waarmee één van de main events is gestaakt door een erg kinderachtige reden.

NoahG-Steff-Empire-POB-ASchout-hiphopinjesmoel-_DSC0264kChristopherBlok-Empire-POB-ASchout-hiphopinjesmoel-_DSC0328k

De grande finale, Christopher Blok vs. Qucee, gaat ook niet door vanwege familie-omstandigheden bij laatstgenoemde. Dit is iets waar hij niets aan kan doen dus besluit Chris Blok niet een reguliere spazz-out (zijn 3 battleverses in de camera te spitten) te doen maar een a capella sessie waarin hij de hele Nederlandse scene ervan langsgeeft. En zo eindigt de dag tóch nog met een gruwelijke diss, maar het is niet waarvoor je naar PunchOutBattles komt. Maar hey: we voorspellen dat als de footage van Chris online komt, die shit sowieso viral gaat als een malle. We hebben in de wandelgangen vernomen dat de battle tussen Christopher Blok en Qucee begin 2016 alsnog plaats zal vinden.

Publiek-Empire-POB-ASchout-hiphopinjesmoel-_DSC9385k

Ondanks de twee main event battles die niet plaats hebben gevonden, kan PunchOutBattles terugkijken op een geslaagd event. De sfeer was er, de bars waren er, de diversiteit van de mc’s kwam goed naar voren en de performances van onder meer Steff (hoewel maar één ronde), Insayno, Vitaal, Waldo, Crazy S., 1eKeuz, Jeevz en Christopher Blok (hoewel geen battle) zorgden ervoor dat er ondanks de afgelastingen toch meer dan genoeg te genieten viel voor de 450+ bezoekers.

Fixtures
Hoogtepunt: de performances die genoemd zijn in de laatste alinea
Dieptepunt: Noah G.
Bier: € 2,50
WC: € 0,50
Garderobe: € 1,- per item
Geluid: goed
Bezoekers: 450+
Damage: € 7,50
Cijfer: 7

De rest van de pics: Challamang-Publiek-Empire-POB-ASchout-hiphopinjesmoel-_DSC0287kDarly-B-Dax-Empire-POB-ASchout-hiphopinjesmoel-_DSC9266kExcellent-Timelady-Empire-POB-ASchout-hiphopinjesmoel-_DSC0075kMix-Zack-Empire-POB-ASchout-hiphopinjesmoel-_DSC9380kMon-StatusQuo-Empire-POB-ASchout-hiphopinjesmoel-_DSC9761kOhm-Beezy-Empire-POB-ASchout-hiphopinjesmoel-_DSC9535kPubliek-Empire-POB-ASchout-hiphopinjesmoel-_DSC0253kPubliek-Empire-POB-ASchout-hiphopinjesmoel-_DSC9523kR-Mind-Henk-Empire-POB-ASchout-hiphopinjesmoel-_DSC9688kSymmeric-Kraeven-da-h-Empire-POB-ASchout-hiphopinjesmoel-_DSC9473kVince-Joeporn-Empire-POB-ASchout-hiphopinjesmoel-_DSC9325k

Houd de socials (Facebook, Twitter, Instagram) van POB in de gaten voor de footage, of je abonneert je op hun YouTube channel.

Geplaatst door bowie op 30 november 2015