Rotterdam RAW is geen publicatie, maar een interessante Adobe User Group meeting: creativiteit met foto en video!

Woensdag 29 juni vindt een nieuwe Adobe User Group meeting plaats in Rotterdam. De bijeenkomst heeft als thema 'Rotterdam RAW' – over de creatieve mogelijkheden op het gebied van foto en video met digitale camera's. Het voor het eerst dat de Adobe User Group naast Amsterdam nu ook in Rotterdam bijeenkomsten geeft.

De Adobe User Group wilde al langer bijeekomsten in andere steden geven en bureau dpdk, de nieuwe partner van de community, maakte dit mogelijk. Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR), zorgde dat hiervoor het Hofplein Theater als locatie gebruikt kan worden.

Thema Rotterdam RAW
De keuze voor het thema van deze eerste bijeenkomst in Rotterdam stond ook al hoog op het verlanglijstje: door de ontwikkelingen op het gebied van spiegelreflex heeft iedereen toegang tot de aspecten van HD: filmen, import, bewerken, special effects en geluiden tot aan het uploaden ervan naar het web. Professioneel uitziende beelden en video's zijn niet langer voorbehouden aan vakgenoten met grote budgetten: tegenwoordig kan iedereen met een DSLR camera filmkwaliteit HD beelden maken – waardoor de ruimte voor creatieve vrijheid groter wordt. Op dit moment wordt de lijst met spekers voor de bijeenkomst samengesteld en wordt gekeken naar sponsoren die een rol op het event willen spelen. Canon participeert door een spreker af te vaardigen en een stand met apparatuur te verzorgen.

Meeting: Rotterdam RAW
Datum: Woensdag 29 juni 2011
Tijd: 12.45 uur – 17.00 uur (daarna netwerkborrel)
Plaats: Hofplein Theater
Route: Benthemstraat 13, 3032 AA Rotterdam

Inschrijven
Gratis inschrijven voor de eerste Rotterdamse meeting kan hier. Toegang tot het event is gratis voor leden (lid worden van de vereniging is dat ook).

Foto door Roy del Vecchio

Meer Publicaties