The Prof in – Convexed

De mannen van Nature Sounds hebben zeker gezorgd dat er een sterke bezetting is op dit album, zo zijn MF Doom, Mr Eon, Cage, Aesop Rock en nog veel meer gevestigde namen van de partij. En daarnaast nog wat onbekendere namen die bij Nature sounds zelf horen. Al met al is het een vrij indrukwekkende lijst MC’s, maar er moeten natuurlijk ook goede beats zijn om goede MC’s te begeleiden. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van The Prof gehoord en dus moest het nog maar blijken of deze redelijk onbekende producer goed genoeg is om dergelijke MC’s van beats te kunnen bedienen.

Na wat zoeken ontdekte ik ook dat The Prof een volledig album met MF Doom gaat uitbrengen in 2004 genaamd “The Prof vs. The Supervillain”, des te meer reden om uit te zoeken of The Prof goede beats in huis heeft. Met Convexed bewijst The Prof dat hij zeker wel goede beats kan maken. Hij heeft een rauwe stijl, soms redelijk bombastisch, dan weer een beetje ijl en duister. Hij kan de meeste artiesten gewoon van beats bedienen die bij de desbetreffende artiest passen, en dat is wel zo fijn bij een compilatie album.

Positieve uitschieter op dit album is “Black & White” van RA the Rugged Man en Timbo King. Dit nummer is alleen te beschrijven als rauw. Ook Aesop Rock komt goed met “Numb (to the guns)” met een geweldige baslijn en Aesop Rock die alweer met meesterlijke rijms komt. Aan het einde van deze compilatie komt Cage nog met “Middletown NY”. In dit nummer wordt het creepy gitaarloopje uit de serie The Twilight Zone gesampled wat zorgt voor een beat die perfect bij Cage past. Eigenlijk zijn bijna alle nummers wel de moeite waard, want ook Vordul laat horen dat Vast Aire niet de enige goede rapper van Cannibal Ox is en Masta Killa houdt de naam van Wu-Tang hoog in een tijd waar er eigenlijk alleen nog maar matig Wu materiaal uitkomt.

De enige nummers die echt niet kunnen boeien zijn de tracks van Space en Ancient Coins. Dit zijn de onbekendere Nature Sounds artiesten en komen op dit album helaas niet boven matigheid uit. Dat is jammer, want het was leuk geweest als er nog wat verassingen op gestaan hadden, want dat de rest van de artiesten goed zou komen was te verwachten.

Al met al is dit gewoon een goed album dat lekker wegluistert, een hoop goede artiesten waar je graag nieuw materiaal van hoort en een producer die laat zien dat hij goede beats kan maken. Kijk gewoon naar de tracklist hieronder, als je de artiesten goed vind is dit album zeker aan te raden.

Tracklist:
01. MF Doom – Bells of DOOM
02. Vordul – In the Hood
03. I Self Divine – I Want it All
04. Sean Price & Mr Eon – Come on Now
05. Zion I – Spinning
06. Vordul – Never Gonna Hurt Again
07. Masta Killa – The Day After
08. RA the Rugged Man & Timbo King – Black & White
09. Space – Night Breed
10. Ancient Coins – I Say Yo
11. Cannibal Ox – Handle That
12. Aesop Rock – Numb (to the guns)
13. MF Doom – All Outta Ale
14. Count Bass D – Dro Grown
15. Pharcyde – I Smoke
16. Space – Earth Girls
17. Ancient Coins – The Snitch
18. Tracy 169 – Old School Skit
19. Cage – Middletown NY
20. Timbo King – Aloha

Meer info: http://www.nature-sounds.net

Geplaatst door bowie op 20 december 2003