Prettige Feestdagen: hier is de alternatieve soundtrack voor je kerstdiner!

Die laatste werkdag voor Kerst. Misschien zit je nu op kantoor, sta je ramen te lappen of lig je onder een auto te sleutelen, maar er komt een moment aan dat je niet meer ontwijken kunt. De zogenaamde kerstverplichtingen staan weer voor de deur. Zit je zometeen in je nette kloffie, te kijken hoe je (schoon)vader drie aaneen gerijgde stukjes plofkip in zo’n minipannetje gooit, om vervolgens te beginnen over dat hij het ‘oneens is met de excuses van Rutte’.

Hoe je zulke gespreksonderwerpen helemáál vermijdt doe je door helemáál niet aan tafel te verschijnen, natuurlijk. Maar je hebt nog een klein beetje fatsoen in je donder, dus maak het zo aangenaam mogelijk voor jezelf. Zeg bijvoorbeeld gewoon dat jíj de muziek zal verzorgen tijdens de avond. Het gezelschap dat de rest van de stoelen bezet houdt, hoeft natuurlijk niet te weten dat je die tip hebt gelezen op Hiphop In Je Smoel.

Bijna twee uur lang ben je verzekerd van kerstbellen en bekende holiday-deuntjes, maar dit keer zijn het niet Mariah Carey, André van Duin en Wham! die je verplicht moet aanhoren. Nee, klinkende namen als Ghostface Killah, Gucci Mane, Jeezy en Busta Rhymes loodsen je vocaal door de most awkward time of the year met hun kerstklassiekers in de dop.

Uiteraard ga je tussendoor nog even ‘de blits maken’ door te zeggen dat je ook alvast wat nieuwe dingen hebt gecureerd. Je bent een smaakmaker tenslotte; dit is je kans om te bewijzen. Laat dat gourmetstel trillen met de combo Steen, EZG en Vieze Asbak. Van een beetje nieuwe Your Old Droog en Rome Streetz is nog nooit iemand een slechter persoon geworden. En zijn die varkenshaasjes nou over datum of kijkt je vrouw gewoon smerig dankzij de koude classics van M.O.P., Saigon en Sean Price? Voor de balans hebben we melodischer werk toegevoegd van Atmosphere en Outkast.

Check de playlist hieronder. Die is overigens ook geweldig voor de dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw. Die gourmetlucht hangt dan tóch al in je gordijnen. You’re welcome!

Fijne feestdagen namens Team HIJS!

Geplaatst door bowie op 23 december 2022