Nagenieten met de aftermovie van POW! WOW! Rotterdam 2021

POW! WOW! Rotterdam 2021 ligt inmiddels al een tijdje achter ons, maar we genieten nog even na met de officiële aftermovie. Daarin is de sfeer van een bijzondere week in net iets meer dan drie minuten gevat. Klik op play en ga even terug naar wat zich in de wijk Feijenoord afspeelde aan het begin van deze maand. Een mooi memento voor iedereen die erbij was, en wellicht een inspiratiebron voor degenen die er niet waren om eens een rondje door deze bijzondere buurt te maken.

Wat een week was het.

We werkten samen met Nul Teen Art om jong aanstormend lokaal talent als Kiara & Essie een platform te geven. We vierden de stad Rotterdam door de grootste solo muurschildering tot nu toe van de onofficiële visuele stadsambassadeur Ox-Alien mede mogelijk te maken. We bevestigden de historie van de monumentale brug De Hef en wat deze voor mensen persoonlijk betekenen kan door het prachtige portret van de laatste brugwachter dat MOTS er schilderde. We deelden ons podium voor het eerst met beeldhouwers en keramisten, in een ijzersterke expositie gecureerd door Onno Poiesz. We werden warm verwelkomd in het Hefpark, een bijzonder veelzijdig en inspirerend park dat gerund wordt door buurtbewoners, waar we onze avondgesprekken met kunstenaars, writers bench en een spoken word performance organiseerden.

En we hadden simpelweg een heleboel lol met een ongelooflijk vriendelijke, open en creatieve groep kunstenaars van over heel de wereld. Er waren tacos, drankjes en een vrachtlading verf, gebruikt om kunst te maken die iedereen in de omgeving ervan hopelijk nog jarenlang laat lachen. Het zou onmogelijk zijn om alle hartverwarmende momenten op te noemen waarop we tijdens POW! WOW! Rotterdam 2021 getrakteerd zijn, maar op de een of andere manier heeft filmmaker Eddie Contento van Rauwkost Collective het klaargespeeld om de geest ervan te vangen in de aftermovie die we nu met trots presenteren.

Check de korte film, en bedankt dat je op deze reis wilde gaan met ons.

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 27 september 2021