POW! WOW! Rotterdam onthult compleet Nederlandse line-up voor 2020-editie

Street art-festival POW! WOW! Rotterdam vindt van 6 tot en met 13 september weer plaats in de Rotterdamse Afrikaanderwijk. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus nodigt de organisatie alleen kunstenaars uit die in Nederland woonachtig zijn. “Dat belemmert ons niet om weer veel kunst te gaan realiseren in Rotterdam-Zuid. Het niveau van kunstenaars in Nederland is torenhoog”, aldus festivaldirecteur Dave Vanderheijden. Vandaag maakt de organisatie de line-up bekend.

De kunstenaars zullen van 6 tot en met 13 september aan het werk zijn in de Afrikaanderwijk. Niet alleen om muurschilderingen, de zogeheten murals, te maken, maar ook om aan de slag te gaan met interventiekunst. Dat is kunst die perfect samengaat met de omgeving en waardoor een nieuwe situatie of gedachte ontstaat. Artistiek leider Daniël Claessens is blij met de line-up: “Dat we in Nederland moeten zoeken wil niet zeggen dat we geen variatie kunnen bieden. We hebben cartoon-specialisten, grafische tovenaars, kunstenaars die fotorealistische muren schilderen, sign-painters en artiesten die abstract werken. Dat belooft weer een aantal prachtige murals!”

De line-up van POW! WOW! Rotterdam 2020:
Murals: Zedz + Bijdevleet + Jan Is De Man + Ilse Weisfelt + Chas Loveletters! + Collin van der Sluijs + Naomi King + Thomas & Jurgen + Erico Smit + Nasbami + Ox Alien + Joram Roukes
Interventie: Fake + Dazetwo

Naast de muurschilderingen en interventiekunst kunnen bezoekers zich net als vorig jaar vergapen aan unieke exposities in tijdelijk leegstaande huizen in de Afrikaanderwijk, dit jaar onder de noemer 55 TIMES 5. Daarnaast keert ook het populaire 20 VANS 30 CANS, waarbij twintig voertuigen worden beschilderd, terug. De line-ups van deze onderdelen volgen.

De finale van POW! WOW! Rotterdam vindt plaats tijdens het Rotterdam Street Culture Weekend. Rotterdam geeft je van 11 tot en met 13 september het beste ter wereld op het gebied van street culture. POW! WOW! Rotterdam wordt gepresenteerd door Hiphop In Je Smoel.

Alle informatie over POW! WOW! Rotterdam is te vinden via Instagram en de website.
Het Facebook-event check je via deze link.

Geplaatst door bowie op 6 juli 2020