Postmen

Niet in de vroege morgen maar in de omarming van de avond brachten de Postmen een boodschap van bijna 2 uur lang. Niet eentje die ik doorspoel, maar eentje die ik graag nog eens terugspoel in mijn herinneringen.

De zaal ging open om 21:00 uur, er werd wat reggae en andere passende muziek gedraaid om vast warm te lopen voor de Postmen. Er was sprake van dat Kees de Koning zou draaien, maar die was er niet. Het was nog niet bijster druk en Postmen zou om 22:00 uur starten. Gezien ik wat in het bijcafeetje van Roosje gezeten had, miste ik de opening van Far I.

Na een intro van de band, verschenen de Postmen ten tonele en deden een korte pompende intro track, de zaal was ondertussen ook voller gestroomd en dat bevorderde de gezelligheid nog meer.
Een positief woord had ik altijd klaar voor hun debuut release, maar hierna waren ze toch aan mijn aandacht ontsnapt. Deze tour, waarin hun nieuwe album Era werd gepromoot, deed niet alleen eer aan dit album maar ook aan oudere tracks. Natuurlijk werd er veel aandacht besteed aan hun nieuwe singles. In het begin van hun set daarom Long Time en die kickte er voor mij lekkerder in dan de single versie, want als mijn oren mij niet bedrogen deden ze het over een geheel andere muzikale begeleiding.

Opvallend en zeker voor Nederlandse begrippen is dat de Postmen hun tweede single Not A Day voorzien hebben van twee clips, een voor het origineel en een voor de remix. Dus tijdens hun set deden ze beide tracks na elkaar, het origineel vond ik toch iets lekkerder en live ook beter overkomen gezien de vocalen er beter uitkwamen. Bij de dancehall remix vroeg het de heren meer moeite, vooral The Anonymous Mis die ook bij andere nummers hier en daar minder duidelijk overkwam. De heren hadden ook nog extra versterking van een zangeres die tijdens de singles een goede aanvulling gaf. En ook bij andere tracks wat onopvallender haar waarde toevoegde.
Ook het nummer People van het nieuwe album liet een sterke indruk achter bij het publiek en ging ondanks lagere bekendheid goed op met nummers als The Morning After en Cocktail.
Op een gegeven moment werd E-Life uitgenodigd op het podium, zijn aanwezigheid werd natuurlijk op prijs gesteld, maar was helaas niet echt van toegevoegde waarde voor de show. Ook Far I vertoonde zich op de planken.

Aan het einde van de show werden alle muzikanten voorgesteld middels solo’s. Vooral het solo drumwerk was erg indrukwekkend. De Postmen hadden in Doornroosje bijna twee uur gespeeld, zonder enig moment te vervelen met een continue stroom aan muzikale energie. Het mag hardop gezegd worden, Postmen levert als een van de weinig hiphop (georiënteerde) acts met band een zeer dikke live show! Ze touren nog door het land dus gaat dat zien!

Fixtures:
Hoogtepunt: bijna 2 uur lang een dope show
Dieptepunt: –
Bier: 1,50
Wc: Gratis
Garderobe: Gratis
Fotograferen: Ja
Geluid: Goed
Bezoekers: Rond de 200
Damage: 14,- Euro
Cijfer: 8

Geplaatst door bowie op 1 oktober 2003