The Polorican Movie

Als artiest waren we al bekend met Lo-Life founder Thirtsin Howl III, maar als acteur nog niet. Best benieuwd naar wat “The Polorican Movie” in gaat houden, laat ik de schijf in mijn speler verdwijnen.
Na de optie “feature” te hebben gekozen in het menu, start de film. De film wordt geïntroduceerd door de hoofdrolspeler zelf, niet op filmset maar gewoon bij hem thuis.

Het is een beetje lastig om deze DVD als echte movie te beschouwen. Het begint allemaal met Thirstin, die in Miami aankomt op het vliegveld. Het verhaal is niet helemaal duidelijk, maar het gaat om TH III die in Miami is en daar voor zijn Big Cousin (gespeeld door een mannetje van een jaar of 9) moet uitkijken. Hij wordt door hem in de gaten gehouden want, zoals Big Cousin zegt: “this ain’t New York, stupid!” Daarnaast is er nog “The Cannon”, die in opdracht van een vriendin de Polorican moet vermoorden en een paar cops die het ook op hem gemunt hebben.
De film gaat door en de scenes worden afgewisseld met videoclips die doordacht de film laten doorlopen. De in de film opgenomen videoclips van Thirstin Howl III zijn een combinatie van mooie vrouwen met over het algemeen een krappe portie kleding aan en beelden die in de film zitten. Hier en daar de nodige ghetto beelden en shots in zijn huis met de befaamde Polo collectie maken de clips compleet. Die laatste 2 items hebben verder niet veel met de film te maken, maar de afwisseling tussen filmscènes en videoclips is netjes uitgevoerd. Met in de clips en de film een aardige dosis humor is het een goed te pruimen geheel.
Tot op het moment dat de Polorican je meeneemt naar zijn huis (na de videoclip The Tatequeto) is het echte filmgevoel aanwezig.
Zodra die scène begint is er van het verhaal niets te bespeuren tot aan de allerlaatste scène waarin Big Cousin in New York op zoek gaat naar zijn Little Cousin oftewel Thirstin Howl III.
Hiertussen zitten niet een paar minuten maar een dik half uur aan videoclips, beelden van de Polo kleding collectie van Thirstin, zijn geschiedenis als werknemer bij MTV en meer. Allemaal wel heel interessant en leuk om te zien maar het is erg jammer dat dit als onderdeel van de film geplaatst is.
Een betere keuze zou wat mij betreft geweest zijn, om de film eerst te laten eindigen en dan als tweede feature dat hele Polorican stuk te plaatsen. Dus een korte film (zoals bijvoorbeeld “Murder Was The Case” van Snoop) met daaropvolgend een soort Polo/Lo-Life documentaire had het bij mij beter gedaan.

Extra’s op de DVD zijn scènekeuze, de trailer van de “Polorican Movie” en de trailer van de “Lo-Life Documentary”. De trailer van die documentaire is dezelfde als op de DVD “Overlo’d”. Toen ik hoorde dat er een nieuwe Thirstin Howl DVD was, dacht ik dat het om de documentaire ging, maar helaas was dat niet het geval en ik vrees dat dat nog even zal gaan duren.

Conclusie: deze DVD is de moeite waard als je geïnteresseerd bent in Polo kleding, de Lo-Lifes, goeie hiphop muziek en/of de persoon Thirstin Howl III. De film is te kort om er echt een goed oordeel over te vormen, maar wá;t er op staat vind ik zeker niet slecht.

Meer info: http://www.thirstinhowlthe3rd.com

Geplaatst door bowie op 20 oktober 2006