Poldermodel – Luie stoel

De intro laat alvast weten dat Poldermodel een MC is met een zekere diepgang en in de titeltrack gaat hij rustig verder op dit elan. Hij rapt inderdaad net alsof hij in zijn luie stoel zit, maar toch kan hij op het een stevige en haast poëtische manier brengen. “Normen en waarden zijn ver te bekennen / klinkt bekend hé?” De beat en vooral de bijhorende saxofoon van Hesdy is een handige steun bij het relaxen in je stoel.
Hoewel dit album redelijk gevoelig en relaxt is, hebben Poldermodel en Evert-Jan De Graaf toch de juiste combinatie gevonden om je erbij te houden in plaats van je te laten wegdromen.
Poldermodel heeft uiteraard ook zijn eigen problemen en het moet niet altijd over de miserie in de wereld gaan. Zo rapt hij ook over de pijn en eenzaamheid die hij voelt na het vertrek van zijn vriendin in Zonder jou. Dit doet hij zeer sterk, maar spijtig genoeg bestaat de track grotendeels uit gezang en blijven de raps beperkt.
En als je daar over bent geraakt dan zijn er nog tracks als Ik hou van jou om je plots weer wat beter te voelen en de leuke kant van relaties terug tegen te komen.

Spijtig genoeg merk je wel dat dit een debuutalbum is, er zijn namelijk ook enkele tracks die je tussendoor tegenkomt waarop Poldermodel dan weer niet echt kan overtuigen. De productie op Lekker rockuhh bijvoorbeeld haalt niet het niveau van de meeste andere tracks en het refrein is daarenboven ook niet het meest uitgedachte dat er is. Op zulke momenten is het echt spijtig dat Poldermodel het even laat afweten, maar het is natuurlijk moeilijk een album van A tot Z te laten knallen. Tevens missen de featurings hun effect, vooral Doe je verhaal is een track die in feite een beetje overbodig is in tegendeel tot Stijgende lijn waar Poldermodel dan weer wel een sterk niveau haalt evenals Scotty, toch gaat het hier eerder in dalende lijn naarmate de track vordert.
Een andere sterkhouder van dit album is zonder twijfel Wat ik doe. Het plaatje klopt perfect qua flow, beat en tekst. “Ik heb geen mic nodig om m’n stem te laten horen.” Zijn delivery barst van de overtuiging en zo doet hij je geloven dat er meer zit aan te komen van deze jongen.

Het is duidelijk een debuutalbum met enkele ups en downs, maar hier zit duidelijk meer in, dit zie je in tracks als Luie Stoel en Wat ik doe, alleen zou hij moeten proberen zijn niveau hoog te houden. Binnenkort komt trouwens Poldermodel zijn nieuwe demo uit met vijf frisse tracks dus hou je ogen/oren open!

Tracklist:
01.Intro
02.Luie stoel ft. Hesdy
03.Mijn beurt
04.Ik hou van jou
05.FF bellen
06.Muziek ft. Rasta
07.Ik ken me vrienden
08.Kopzorgen
09.Lekker rockuhh
10.Zo ver weg
11.Zonder jou
12.Doe je verhaal ft. M.Pro
13.Wat ik doe
14.Stijgende lijn ft. Scotty
15.Outro

Meer info: Poldermodel

Geplaatst door bowie op 11 september 2007