Podcast over MC-battles: de kick-off van ‘Kop Of Munt’ met Tim Beumers

Hiphop In Je Smoel presenteert Kop Of Munt. Deze podcast zoomt in op de twintigjarige, rijke geschiedenis van battlerap in Nederland. Marco Martens, die in zijn begindagen als artiest ook weleens meedeed aan battles, gaat in gesprek met sleutelfiguren; mc’s, organisatoren en juryleden. Over de ontwikkelingen over tijd in deze tak van sport, bijvoorbeeld hoe het van ter plekke bedachte raps evolueerde naar voorbedachte en geschreven teksten. In de eerste episode is Tim Beumers te gast.

Tim Beumers maakt sinds 1998 deel uit van de rapformatie VSOP. Hij deed mee aan verschillende battletoernooien. Later keerde hij terug in de wereld vol woordelijk geweld, als jurylid bij Punchoutbattles. Hij kent het gevoel van iemand verbaal helemaal de grond in willen stampen, en heeft de ontwikkelingen van dichtbij meegemaakt. We blikken met hem terug op hoe hij zich bewoog in de scene. Zo kom je te weten hoe hij zich voorbereidde op een dagje SPITT, wat een superbeeldelijke anekdote oplevert.

Beluister episode 1 hieronder en keer donderdag 23 februari terug voor de tweede aflevering van Kop Of Munt. Wie daarin te gast is hoor je asap.

Kop of Munt 01: Tim Beumers

Listen to this episode from HIJStakkies on Spotify. Hiphop In Je Smoel presenteert Kop Of Munt. Deze podcast zoomt in op de twintigjarige, rijke geschiedenis van battlerap in Nederland. Marco Martens, in zijn begindagen als artiest ook actief als battle-rapper, gaat in gesprek met sleutelfiguren; mc’s, organisatoren en juryleden.

Geplaatst door bowie op 15 februari 2023