PMD – The Awakening

PMD, klinkt verdacht veel als Parrish Smith. De ‘Pee’ van EPMD is terug van weggeweest en doet dit in de vorm van z’n nieuwe solo-album ‘The Awakening’ getiteld. Vorig jaar deed hij nog wel een samenwerking met DJ Honda (Underground Connection), maar is in de States tot op heden (nog) niet officieel uitgebracht. Hoewel deze nog wel verwacht wordt, is het eerst tijd voor een album met meer dan alleen Honda.

PMD weet wat zijn status is, wil deze hoog houden en heeft daarom niet de minste producers uitgenodigd om het album tot een ‘headbanger’ te maken. Wat dacht je van Pete Rock? Of Alchemist of 7L. En Muggs dan? Dit kan niet meer misgaan…zeker niet als we ook nog eens namen tegenkomen als Das Efx, Fat Joe, B-Real en Erick Sermon.

De titel geeft al meteen de inhoud van de lyrics op dit album aan: P. Smith is terug en laat niet van zich afbijten, zeker niet door nieuwe MC’s. Hij is de historicus met de meeste ervaring en dit wil hij maar al te graag laten weten. Dit respect verdient hij zeker, maar het is erg jammer dat zowat elke track over dit onderwerp gaat.

Maar we blijven optimistisch: zijn flows komen weer ouderwets hard en ruig over. Ook met de lijntjes die hij spuugt, zet hij je weer met beide benen op de grond. If you know Hip Hop then you know P / fisherman hat / rapped with E of My love for my mic keeps my dick hard / I keep my ear on the street like Source, Double XL or Blaze / leave you in the maze like days / I’m nice with the mic ‘cause nigga it pays. Niet al te ingewikkeld, maar wel recht-voor-z’n-raap stylo.

Hoogtepunten op het album zijn ‘Hip Hop 101’, ‘Straigh from da Heart’ die als single wordt uitgebracht en ‘All I Need’ met de crew 275 en Don-Fu die beiden uitgebreid gepresenteerd worden als nieuwe oogst en waar we veel van kunnen verwachten, aldus PMD.

Met The Awakening en het nieuwe album van EPMD – We Mean Business in het vooruitzicht moet dit het jaar van de 2 grootheden worden. Het is PMD in ieder geval al gelukt met dit afwisselende en dope schijfje. Eigenlijk verdient ’t een dope+.

Tracklist:
01. Intro
02. P’s Still Dangerous
03. 87 To The Present
04. Wake Up (Interlude)
05. The Awakening
06. Know What I Mean ft. 275, Rob Jackson, J Boogie & Don-Fu
07. Hip Hop 101
08. Still A Customer ft. 275
09. Straight From Da Heart
10. Next Chapter ft. Drayzie (Das Efx) & Don-Fu
11. Let It Go (Interlude)
12. Champions ft. B-Real
13. EPMD Live (Interlude)
14. Look At U Know ft. Erick Sermon
15. Back To Work ft. Fat Joe & K-Solo
16. All I Need ft. 275 & Don-Fu
17. L.I. To L.E.S.
18. Buckwild

Te zien op:
Splash, Chemnitz – Duitsland 1-3 augustus 2003
http://www.splash-festival.com

Meer info:
http://www.solidrecords.net
http://www.djhonda.com

Geplaatst door bowie op 17 juni 2003