Pluspunt – Kinderspel

Brabant laat steeds meer van zich horen de laatste tijd. Naast acts als Macro, Skenkie (beide Eindhoven) en KGV (Tilburg) proberen nu ook de wat kleinere acts zich te profileren. Pluspunt (Eindhoven) is er zo een en met Kinderspel proberen ze voet aan wal te zetten. In het huidige download tijdperk is het dan ook niet zo moeilijk meer om een demo’tje online te gooien en een goedkoop kopietje te verspreiden voor die-hards die het origineel willen hebben. Op zich een goede ontwikkeling, maar je ziet steeds meer ook de keerzijde van de medaille. Nou is het niet zo dat Pluspunt bagger maakt, maar gezien het huidige aanbod van Nederlandstalige hiphop kan het drietal zich niet genoeg onderscheiden van de rest.

Daarvoor hebben Yohannes de Dope en sidekick Rebus simpelweg te weinig kwaliteit in huis. Er zijn teveel geforceerde zinsconstructies en grammatica-fouten te bespeuren op de plaat en de flows zijn bepaald niet feilloos. Met dit in het achterhoofd is het des te armoediger als geprobeerd wordt deze tekortkomingen te camoufleren. Soms is het zelfs bar en boos (“Wie de fok is die koele man/ met de attitude van een hooli-gan”).

Pluspunt moet het dan ook niet hebben van de flows en het braggen & boasten. Meer van de frisse sound en onderwerpen die, ondanks bovengenoemde opmerkingen, goed worden uitgewerkt. Zo is in 30 Uur de schreeuw om meer uren in een dag erg herkenbaar en in Verstand Kwijt wordt openlijk getwijfeld aan de legitimiteit van bepaalde beslissingen en gebeurtenissen, met meneer Wilders als actueel voorbeeld. Tel daar twee persoonlijke tracks (Vergetelheid en Therapie) bij op en je komt tot de conclusie dat de titel Kinderspel misschien niet helemaal de lading dekt. Maar goed, wie maalt erom? Kinderspel is gewoon een leuk demo’tje met frisse beats, een paar goeie serieuze tracks, maar met beperkte en matige rappers.

Download deze release

Tracklist:
01. 30 Uur
02. Verstand Kwijt met Che
03. Simpelweg
04. Vergetelheid
05. Kinderspel
06. Therapie
07. Doe Het Toch met Macro & Vence

Meer info

Geplaatst door bowie op 6 maart 2008