PlantLife – Time Traveller

Time Traveller is een typische ‘zweefplaat’. De sound van PlantLife zweeft een beetje tussen hiphop, jazz, funk, soul, electro en pop in. Echte hiphop kun je het sowieso niet noemen, want er wordt niet gerapt, maar daar gaat het bij deze plaat niet om. Waar het wel om draait, is de muzikaliteit en vibe. En dat zit op z’n zachtst gezegd wel snor. Time Traveller is een typische plaat die je opzet en vervolgens helemaal afluistert, zonder nummers te skippen. En met de lente en zomer met mooi weer graag, dank u in het vooruitzicht is de releasedatum bepaald niet beroerd gekozen. De vergelijking met Outkast is door velen al gemaakt, dus laten we daar maar eens op inhaken: ja, als je deze sound moet typeren dan komt Outkast redelijk in de buurt. Persoonlijk heb ik Big Boi en Andre3000 toch wel wat hoger zitten, omdat hun muziek toch wat meer hiphopvibe heeft. Time Traveller klinkt allemaal nog wat gelikter, soms iets te gelikt.

Dit sfeervolle album bevat, afgezien van de intro met de gepitchte stem, geen rap. De zanger Jack Splash is, net als heel de sound van PlantLife, redelijk te vergelijken met die van collega Cee-Lo Green (Gnarls Barkley). Soms lijkt zijn stem als 2 druppels water op die van deze helft van Gnarls Barkley. De zanger voelt iedere beat prima aan met zijn laidback manier van zingen met af en toe een uithaal. Hier en daar zou je de vergelijking kunnen maken met Prince. Saai wordt het niet, aangezien genoeg tracks vol met funk zitten, wat het geheel weer recht trekt. Wat dat betreft kunnen alle markten bediend worden met een veelzijdig album als dit.

PlantLife gaat met Time Traveller door met het verleggen van muzikale grenzen. De band wilt optimisme uitstralen, verwacht dus geen pessimisme over de huidige politiek. Liefhebbers van Gnarls Barkley en Outkast kunnen hoogstwaarschijnlijk wel wat met deze plaat. Positiviteit en muzikaliteit zijn de sleutelwoorden.

Tracklist:
01. Time traveller
02. Sun shines through your love
03. Sumthin about her
04. Freee!
05. Take if off
06. Your love
07. What a world (babygirl)
08. U messed it up, so we took it back
09. Rollerskate jam
10. Don’t go around looking for a broken heart
11. Agirllikeudeservesamanwhotreatsuhowulike
12. Outta control
13. They pay me 4 this (typqlsupastar)
14. Lovetoy
15. Be beautiful (luvboogie2)
16. Go 2 find a better way
17. Tear the house down
18. Believers…
19. Fool for u

Meer info

Geplaatst door bowie op 20 april 2008