Planet Rock III

De 3e editie van Planet Rock in het koude Eindhoven met een veelbelovende line up

Het was dan uiteindelijk zover HET hiphop evenement zou weer plaats gaan vinden het was tijd voor Planet Rock part III. Wat viel erop bij binnenkomst? Nou het hoofdpodium was anders gevormd dan vorig jaar zodat het nog groter werd, de negatieve uitwerking hiervan was dat de afstand tussen publiek en artiest nog groter was geworden.. Het was dit jaar ook weer vrij lastig om de garderobe te vinden net zoals vorig jaar, toen er uiteindelijk bordjes werden opgehangen konden we onze jassen kwijt. Het beursgebouw was aardig vol gelopen en de avond zou beginnen met de B-boy battles first round op het hoofdpodium. Na de hype sfeer rondom de battles van vorig jaar waren we benieuwd hoe het er dit jaar aan toe zou gaan. Het publiek was vrij rustig terwijl de B-boys hun ding deden, waarom? Geen flauw idee de battles waren vanaf het begin al vrij dope dus daar lag het niet aan. Maybe moest het publiek nog warm worden.

De tijd was in ieder geval aangebroken voor D-stroy om zijn show te gaan neerzetten. Als Arsonists formatie hadden we deze mc al een paar keer aan het werk gezien. Het lukte D-stroy niet om het vuur op te laten laaien tevergeefs probeerde hij het publiek in beweging te krijgen door als een soort sinterklaas met allerlei stuff te zwaaien, die hij zou gaan uitdelen zodra het publiek hype zou worden. Alleen de laatste twee tracks die hij deed waren vrij dope te noemen de rest viel een beetje tegen. The Wax Wankerz volgde hierna snel en hun optreden klonk en zag er zeer dope uit. Na Da Beatminerz geïnterviewd te hebben moesten we als een gek rennen richting podium, want Jzone was begonnen. Jzone en Al Shid maakten er een dope show van en het publiek dacht er precies hetzelfde over. Planet Asia en Pep Love hebben we gemist omdat we bezig waren met interviews, maar gelukkig hebben we wel het optreden van Mr. Lif gezien want die mc deed zwaar zijn ding. De track ‘front on this’ was het hoogtepunt van ze show en hij hypte het publiek ook ongelofelijk op. Ja deze man weet hoe hij het publiek moet bespelen. Op het kleine podium was de Supreme Court aan het rocken, ondanks het slechte geluid was de show aardig te noemen en het aanwezige publiek was ook live. Dan weer snel naar het hoofdpodium waar de Bboy Finals aan de gang waren.

De Bboys op Planet Rock blijven toch een verhaal apart vorig jaar waren de Bboys het enige echte hoogtepunt te noemen en dit jaar was het ook weer smullen geblazen. De ill kidz (bboys van jonge leeftijd) lieten zien dat het met de toekomst in NL wel goed zat en zit. Het battle gevoel kwam pas in de finale naar boven en dat was een beetje laat en jammer. Het programma was al aardig uitgelopen en dat hield in dat Da Beatminerz eerder zou optreden als gepland en dat Extince Planet Rock mocht afsluiten. Da Beatminerz vielen echt zwaar tegen en daar kwam ook nog eens bij dat ze maar circa 20 minuten on stage stonden. Na Da Beatminerz gingen de meeste headz naar huis en moest Extince in een kwartier nog iets dopes proberen te doen. Nu vinden wij Extince meer een opwarm act dan een afsluiter maar de strakke tijdschema‘s eisten hun tol. Precies om 02:00 gingen de lichten aan terwijl Extince nog met ze show bezig was de sfeer was direct weg en echt iedereen spoedde zich richting de drukke garderobe. Bij de garderobe aangekomen werden allerlei headz snel weggestuurd door de ’stoere’security er werd zelfs iemand door de nooduitgang verwijdert deze ven had ze jas nog niet eens aan. Je kan wel stellen dat de security het absolute dieptepunt was van Planet Rock net als vorig jaar trouwens. Op deze manier kreeg Planet Rock nog een hele nare smaak.

Fixtures
Hoogtepunt: Mr. Lif en de Ill kidz
Dieptepunt: de security
Bier: ?
Wc: free
Garderobe:1,-
Fotograferen: ja
Geluid: goed
Bezoekers: circa 3000
Damage: 55,- exc. service bla
Cijfer: 7.0

Geplaatst door bowie op 31 december 2001