Pjotr won Wanted 2018 en dropt vandaag de video van ‘Bloed Op De Tape’

Vorig jaar dropte hij, na twee jaar onderdeel geweest te zijn van de live-show van Snelle, zijn debuut-EP De Invalbeurt. Naar eigen zeggen letterlijk om in te vallen in de hiphopscene. Dat die invalbeurt langer duurt dan een laf kwartiertje meespelen of tijd rekken in blessuretijd, bewees Pjotr vorige week toen hij de 2018-editie van Wanted op zijn naam schreef. Vandaag is hij terug met een video voor zijn track Bloed Op De Tape en dus zijn we voorlopig nog niet van Pjotr en zijn felle raps af. Tijd om even met hem te spreken.

Allereerst gefeliciteerd met de winst bij Wanted! Waarom besloot je mee te doen?
“Thanks! Ik wil graag stappen maken in de hiphopwereld en groeien als artiest. Voor mij was nu het juiste oment om mee te doen, want ik wist dat ik met het materiaal wat ik heb een harde live-show kon neerzetten. Echter ben ik nog niet zo bekend als artiest, Wanted kon een mooie opstap zijn.”

Wat heb je er geleerd?
“In het voortraject richting de finale werd ik begeleid door Leeroy van Zwart Licht. Hij gaf me tips met betrekking tot podiumpresentatie. Ik weet nu bijvoorbeeld hoe ik het hele publiek in een zaal geboeid kan houden. Daarnaast heeft hij me geleerd hoe ik mijn stem op meerdere manieren kan inzetten als live-act.”

Hoe vond je het niveau van het deelnemersveld?
“Hoog! Er wordt sowieso een selectie gemaakt uit de inzendingen, dus alle artiesten die meedoen zijn goed. In de finale blijven de beste zeven over, dan is iedereen directe concurrentie. Ik denk wel dat ik een opvallende act was in de finale. Die lange, banke gast uit de Achterhoek die een liedje voor zijn moeder rapt terwijl hij wordt begeleid door een gitarist…”

“Ik word niet die winnaar waar je later niks meer van hoort!”

Maar dat ging dus wel heel goed.
“De finale ging heerlijk. Alle mensen die achter mij staan zijn met een bus uit het Oosten van het land naar de Melkweg gekomen om me te steunen, dat waardeer ik echt enorm. Daardoor stond ik met rust, maar tegelijkertijd met een goede energie op het podium. Ik heb er intens van genoten. Dat zie je ook wel in de aftermovie die we zelf hebben geschoten.”

Nice. Je gaat ook meteen door met releases droppen, toch?
“Ja! Vandaag dropt de video van Bloed Op De Tape, een track die al in de Fresh Flows-playlist van Spotify is te vinden. Ik hoop dat die wat mag gaan doen. Ik ben ervoor naar Antwerpen gegaan met Chef Visuals. Verder ben ik bezig met het afronden van m’n nieuwe EP, want ik wil nu echt doorpakken. Ik word niet die winnaar waar je later niks meer van hoort!”

Check de video van de heerlijke westcoast-tune uit het oosten (volg je ‘t nog?) hieronder en volg Pjotr via bijvoorbeeld Instagram.

Geplaatst door bowie op 13 april 2018