Ons boek ‘Picture This’ wordt op 3 september gepresenteerd tijdens ALL CAPS!

Met veel trots presenteert Hiphop In Je Smoel, PICTURE THIS: Rotterdam Street Art Photography And the People Behind Its Lens! Dit unieke boek vangt de essentie van de Rotterdamse straatkunst en legt de onmisbare rol van fotografen in deze beweging vast. Op 3 september vindt de boekpresentatie plaats en wordt de bijbehorende boekexpositie geopend tijdens street art-festival ALL CAPS. We hebben het boek inmiddels zelf in handen gehad en glimmen daardoor van trots en geven je maar al te graag een exclusieve boek-preview!

“ It is time to tell the story of the people pushing that button.”

PICTURE THIS is een adembenemende hardcover met 256 pagina’s, gevuld met prachtige foto’s van vier prominente Rotterdamse fotografen: Ben Melger, Martine Kiers, Herman Roelofs en MJay. Dit boek brengt Rotterdamse muurschilderingen en traditionele graffiti samen, waardoor een completer beeld ontstaat van deze inspirerende kunstvormen en de positie ervan in de regio Rotterdam. De vier fotografische hoofdstukken waarin het boek verdeeld is, worden elk ingeleid met een diepgravend profielstuk door cultuurjournalist en schrijver Jaap van der Doelen. PICTURE THIS is een Engelstalige uitgave.

Foto door MJay. Tekst gaat door onder de afbeelding.

PICTURE THIS is een dik koffietafelboek, dat de lezer meeneemt op een reis door de straten van Rotterdam. Het laat niet alleen de schoonheid en rauwe expressie van de kunstwerken zien, maar ook de gedachten en perspectieven van de fotografen achter de lens. Door de uitgebreide gesprekken die Van der Doelen heeft gevoerd met henzelf en andere betrokkenen, krijgt de lezer een uniek inzicht in zowel de drijfveren van de fotografen, als de vaak onderbelichte maar cruciale rol die zij binnen deze kunstvorm spelen. Dit zorgt voor een unieke mix van eigenzinnig beeld en boeiende verhalenBeijk hier de book preview.

“ The temporary nature of illegally applied
art demands that the viewer gives it their
attention in the here and now.”

Tijdens de start van street art-festival ALL CAPS, op 3 september, zal de boekrelease plaatsvinden, tussen 14:00-17:00 uur. Dit jaarlijks terugkerende evenement viert de street art-culture in al zijn facetten. Het festival vindt plaats in de bruisende wijk Feijenoord, Rotterdam, en duurt tot en met 10 september.

Programma Boekrelease

Inloop: 14:00 uur
Start: 15:00 uur
Korte speech door Dave Vanderheijden & Jaap van der Doelen
Borrel met muziek door Bowie van Loon
Uitloop: 17:00 uur

Preview uit het hoofdstuk over Herman Roelofs a.k.a. Feyenoordherbie. Tekst gaat door onder de afbeelding.

Expositie op de ALL CAPS HQ

Tijdens de boekrelease opent er een speciale tentoonstelling met beelden uit PICTURE THIS. De boekexpositie zal te zien zijn op de Korte Stadionweg 103B, Rotterdam tussen 3 en 10 september (dagelijks open tussen 12:00-18:00 uur), waar het boek tevens de gehele week te koop is. Het boek wordt mede mogelijk gemaakt door 8.6 Beer.

Gratis aanmelden voor de boekrelease & opening van de boekexpositie kan via deze link. Voor meer informatie over PICTURE THIS kunt u contact opnemen met Iris Kerst via boek@hiphopinjesmoel.com.

Het project ‘Picture This’ is Backed by 8.6!

Geplaatst door bowie op 30 augustus 2023