Pharaohe Monch

Het is 1 Mei en CORE presents Pharaohe Monch die deze avond in de Paradiso het podium betrad. Geen Mos Def, maar wie dan wel mee? Lees hier hoe de "Mighty Pharaohe" zijn rentree in de Paradiso maakte…

Het is alweer enige tijd geleden maar alsnog een verslag van de heerlijke avond die 1 mei dit jaar was. De dag na koninginnedag hadden de mensen van CORE gezorgd dat niemand minder dan Pharaohe Monch op het podium van Paradiso te zien was. Ietwat aan de late kant gingen de deuren open om 24:00 uur, maar aan de andere kant enigszins begrijpelijk, aangezien iedereen goed uitgerust moest zijn na koninginnedag om hier de “Mighty Pharaohe” te aanschouwen.

De enthousiaste hostess Melodee was er voor de aankondigingen en om het publiek op te zwepen als de DJ’s SP en INT hun plaatjes draaiden. Tevens was er een visuele bijdrage van de VJ, Deluge, die het publiek van dope beelden voorzag. Rond een uur of half 2 was kwam Melodee met het bericht een voor een gigantische verwelkoming te zorgen, want Pharaohe enters the stage! In plaats van Mos Def die eerder genoemd werd als backup, had hij zijn vaste DJ bij zich en een zangeres en zanger voor de hoger liggende vocals van de tracks die hij deze avond ging performen.

De voormalig stotterende MC had vooral zijn zinnen gezet op het promoten van zijn nieuwe tracks. Zo kreeg het publiek dus naast oud materiaal ook nieuwe shit te horen waar onder andere de opzwepende track Do You Hear What I Hear bij hoort. Net als de politiek getinte Agent Orange waar Pharaohe weer uitblinkt als een ware woordengoochelaar. Natuurlijk kwam Internal Affairs ook aan bod en kon het publiek gretig mee rappen met Hell, The Next Shit, No Mercy, Behind Closed Doors en men ging al redelijk uit zijn dak op de inmiddels bekende up-tempo clubtrack Right Here. Pharaohe Monch bewoog zich bekwaam over het podium, maar men kon duidelijk zien dat ook hij van de positief geladen vibes in het gebouw genoot. Ook gaf hij, zoals tegenwoordig gebruikelijk is, ieder van de “band” de mogelijkheid om een solo ding te doen en zichzelf zo te bewijzen. Zo volgde een scratch sessie die zeker niet de minste was en zang solo’s die bejubeld werden.

Lekkere sfeer dus in Paradiso en ondanks dat ik stiekem hoopte op enkele Organized Konfusion tracks kwam natuurlijk merendeel voor de party banger Simon Says. Dit principe is hetzelfde bij Opgezwolle waar men ook vaak wacht op De Volle waar men helemaal los gaat. Niet geheel onverwacht kwam deze vrij snel als laatste track wat een springend publiek opleverde. Simon Says hakte er flink in en nadat Pharoahe hierna het podium verlaten had, kwam hij enkele minuten later terug voor de encore. Die bestond uit 2 extra nummers waarna het feest toch echt snel afgelopen was. Voor sommigen was dit wel erg snel zo na ongeveer drie kwartier. Een kort, maar zeer krachtige show waar men zich na het optreden nog vriendelijk vermaakte met spinnende records van de DJ’s SP en INT.

Fixtures:
Hoogtepunt: Simon Says alhoewel ik ook genoot van de solo performances.
Dieptepunt: De korte duur van het optreden.
Bier: 1,80
Wc: gratis
Garderobe: 1,-
Fotograferen: Get the picture!
Geluid: Redelijk tot Goed
Bezoekers: circa 430
Damage: 17,50
Cijfer: 7.5

Geplaatst door bowie op 18 mei 2004