Pete Philly & Perquisite geven reünieconcert in AFAS Live op 17 november

Pete Philly & Perquisite herrijst uit de as voor een reünieconcert in AFAS Live. Dat maakte het Nederlansdse muziekduo vanochtend bekend bij Sublime. Op 17 november bundelen de twee muzikanten voor het eerst in bijna vijftien jaar de krachten weer. De aanleiding voor deze show: het internationaal met alle lof ontvangen debuutalbum Mindstate bestaat in 2023 alweer 18 jaar en het duo wil die volwassenwording niet ongemerkt voorbij laten gaan. Tickets voor het bijzondere concert gaan op 14 april om 10:00 uur in de voorverkoop via www.ppandp.nl.

Jazzy hiphop, soulvolle vibes, broken beats; met het legendarische album Mindstate gaan songwriter/vocalist Pete Philly en componist/producer Perquisite in 2005 de wereld over. Letterlijk, want het album ligt in platenzaken van Amerika tot aan Japan. Het is een conceptalbum zoals niet eerder vertoond binnen de hiphop; elk nummer symboliseert een andere gemoedstoestand. Van Relieved tot Paranoid en haast alles wat ertussen zit; elke track kent een unieke sfeer door deze aanpak.

Muzikaal moois

In 2007 verschijnt het tweede album Mystery Repeats, waarvan Time Flies en de titeltrack uitgroeien tot grote hits. Het album staat vol muzikaal moois; zomers, warm en begeleid door fluwelen partijen uit trompetten, dwarsfluiten en flamencogitaren. Pete Philly geeft op Mystery Repeats zichzelf nog meer bloot. Op Mindstate mochten luisteraars een kijkje in Philly’s hoofd nemen, op de opvolger onderzoekt hij de cyclussen die hij tegenkomt bij zichzelf en in de wereld.

Met hun dansbare beats, zwoele blazers en melodieuze raps en zanglijnen oogsten Pete Philly & Perquisite zowel nationaal als internationaal veel lof. Onder meer een Zilveren Harp en de Amsterdamprijs voor de Kunsten belanden in de prijzenkast. Ook op het podium floreren ze. Het duo doorkruist de wereld met hun band en speelt op grote festivals als Lowlands, North Sea Jazz, Sziget in Hongarije, Exit in Servië, SXSW in de V.S. en het Cape Town International Jazz Festival in Zuid-Afrika. In 2009 besluit het duo na een samenwerking van zes jaar om los van elkaar verder te gaan, wat wordt gevierd met een laatste afscheidstour door Nederland.

Veertien jaar nadat Pete Philly & Perquisite uit elkaar gingen, en jaren beiden een succesvol solopad bewandeld hebben, zijn ze klaar voor een glorieuze terugkeer naar de bron. Precies op de plek waar de fans hen het liefst zagen: op het podium. Over hun live-reputatie valt niet te twisten, dus zet het in je agenda op vrijdag 17 november 2023: Pete Philly & Perquisite in de AFAS Live!

Voor in de agenda:

Pete Philly & Perquiste
AFAS Live (Johan Cruijff Boulevard 590, 1101 DS Amsterdam)
Vrijdag 17 november
Showtijden
Tickets vanaf 14 april, 10:00 via www.ppandp.nl

Geplaatst door bowie op 11 april 2023