P E R S O N A met Onzekere Guy: “Fashion is niet alleen je kleding maar ook wat je uitstraalt.”

In P E R S O N A gaat fotografe Eva Marlene Baselier op zoek naar onderscheidende artiesten, in zowel muziek als fashion. Welke statements maken ze met hun muziek en hoe past hun uiterlijke verschijning erbij? Aan welke items zijn ze gehecht en vinden ze merken belangrijk? Iedere episode van P E R S O N A covert een andere artiest in een nieuwe setting. De serie draait dan ook niet om tekst, maar om beeld. In deze aflevering: Onzekere Guy!

Op de SMIB Tape die in de zomer van 2018 gereleased werd, vinden we Onzekere Guy samen met JonaYG66 (die je in een eerdere episode van dit item zag) op de laatste track genaamd Right Now. Maar naast deze track maakt Onzekere Guy vooral dromige r&b die geheel eigen is, zoals te horen is in July en Be My Girl.

“Fashion is eigenlijk niet zo zeer belangrijk, omdat het een soort van voelt alsof je ergens bij moet horen. Ik consider alles eigenlijk wel als fashion. Fashion is gewoon kleding die sick is, anders en wat je zélf vooral hard moet vinden. Het is niet alleen je kleding maar ook wat je uitstraalt. That’s just it”, aldus Onzekere Guy.

Hij vindt zijn eigen stijl grotendeels door muziek. “Ik hou van diverse muziek maar vooral van punk en garage, mensen in die scenes zijn zo fucking zichzelf.” Daar kan hij zichzelf dan ook goed in vinden. Hij slaat dan ook snel de brug met kleding. “Jazz vind ik ook sick. Iedereen is altijd supernetjes in pak, met fucking mooie loafers en shit. Met een vleugje creativiteit van jezelf en die ‘I dont give two shits’-uitstraling, that’s me, denk ik. Zo zou ik mijn stijl omschrijven.”

Fotografe Eva ging met Onzekere Guy op pad in Amsterdam. Het was koud en winderig maar zeker een avontuur. Onzekere Guy wilde zelf de foto’s pas zien als ze compleet waren, geëdit en al. Dit doet zijn artiestennaam dan ook eer aan. Eva: “Ik vond het bijzonder om met hem te werken en ben hem dankbaar voor zijn openheid en lieve vibe die hij om zich heen heeft.”

Check nu de vier portretten in de aflevering van P E R S O N A:

Geplaatst door bowie op 1 februari 2019