People Under The Stairs

De People Under The Stairs waren deze avond in Utrecht om zo een show te gaan zetten in Tivoli de Helling. Deze hongerige MC's uit Los Angeles hadden zin in het feestje…

Deze zondagavond in Tivoli de Helling was het decor voor show van de ietwat onbekendere hiphop crew uit de Verenigde Staten genaamd People Under The Stairs. Ondanks het uitbrengen van maar liefst vier albums (Question in the form of an Answer, O.S.T. , The Next Step, Or Stay Tuned) komt de carrière van de 2 heren Thes One en Double K maar niet echt van de grond. Ik was dus erg benieuwd naar de live performance van de eigenzinnige MC’s.

In een kwart-volle Helling verzamelde het publiek zich vooraan toen Thes One zichzelf en Double K voorstelde als de People Under The Stairs. Meteen was duidelijk dat ze er zin in hadden en opvallend was de enorme energie die Thes uitstraalde. Deze charismatische MC vloog van de ene naar het andere kant op het podium tijdens en na het spitten van zijn tracks. Met veel humor en verschillende verkleedpartijen werden tracks als onder andere: “Dissin”, “Yield”, “Crazy Live”, “Drumbox” en het relaxte nummer “The Breakdown” appetijtelijk voorgeschoteld. Thes wist het publiek samen met K goed bij de les te houden met verschillende humoristische opmerkingen en Double K vroeg het publiek naar zijn passie voor bier. Tevens gaf Double K een aantal keurige scratch sessies achter de draaitafels waarop Thes op zijn beurt de MPC bediende. Duidelijk was dat deze twee heren enorm op elkaar ingespeeld waren, het optreden zit in hun bloed, de chemistry straalde er vanaf. De sound van de muziek is te vergelijken met Jurassic 5, Starving Artists Crew en Ugly Duckling. Funky rhythms met concious raps. Deze werden deze avond getoond op originele wijze wat een geweldige indruk en sfeer achter liet. De avond werd toepasselijk afgesloten met de banger “Youth Explosion” van het album Question in the form of an Answer waarna de Boemklatsch DJ’s het werk overnamen.

Een geslaagde zondag avond. People Under The Stairs is naar mijn idee nog steeds rijzende en zal een dezer dagen, een dezer jaren finaal doorbreken in de hiphop scène. Zeker het checken waard in de toekomst dus.

Fixtures:
Hoogtepunt: De banger “Youth Explosion”
Dieptepunt: lage opkomst
Bier: 1,20 Euro
Wc: gratis
Garderobe: 1 Euro
Fotograferen: Duidelijk niet?!
Geluid: Goed
Bezoekers: matige opkomst van circa 150 man.
Damage: 11 Euro
Cijfer: 7

Geplaatst door bowie op 10 oktober 2004