Paradisoul: Pete Philly & Senna

Paradiso heeft de laatste tijd een volle agenda. Deze vrijdagavond stond Relax met DAC in het voorprogramma gepresenteerd met hierna Paradisoul met Pete Philly en Senna. Zelf zou ik naar Paradisoul gaan waar de deuren om 24:00 uur open stonden voor de mensen om zo naar binnen te gaan en op die heerlijke funky muziek te gaan dansen. De DJ’s Leroy en KC the Funkaholic deden hun werk achter de turntables en verzorgden de zaal met een heerlijke old skool vibe. Oude Soul tracks werden gemixt met de nummers waar de soul sample weer in terug te vinden was en dit zorgde voor extra stimulatie om lekker van de muziek te genieten en enthousiast op de dansvloer plaats te nemen. De grote zaal was al redelijk gevuld met een dansende massa die zich sierlijk op de beats bewoog.

Na een uur ging ik op weg naar de kleine zaal om daar Pete Philly en Senna te gaan zien. De hele band stond al geprepareerd en de show was net begonnen. Met DJ PCM achter de turntables en Shogun als toetsenist vormden Pete en Senna samen met de drummer en gitarist een mooi geheel om te aanschouwen. Die funky vibes kwamen op je af zoals bijen op honing. Nummers als Ups and Downs, All Around, Self Reflection en Endurance werden energierijk gepresenteerd in een heerlijke flow, ondersteund door de zang van Senna. Het publiek genoot zichtbaar van de performance en nam relaxt die klanken van de muziek in zich op. De kleine zaal was ongeveer voor de helft gevuld, wat voor een gezellige en geen opgepropte ruimte zorgde. DJ PCM gaf tussen de tracks door demonstratie van zijn scratch skillz door goed op het ritme zijn scratches nauwkeurig uit te voeren. Shogun gaf zijn muzikale kant bloot door een lekkere solo te spelen op het electrische keyboard. Senna zong zuiver met haar enthousiasme en zorgde voor goede connectie met het publiek. Pete & Senna voelden elkaar goed aan qua zang en rap, maar ook qua performance. Funky bewogen ze over het podium met hun ritmische moves om zo een extra tintje te geven aan de show vol energie. Zo’n live band heeft altijd een extra sfeertje vooral bij nummers als die van Pete Philly. Dat hoort soulful te zijn. De drummer en gitarist zorgden samen met de rest van de band voor die stijlvolle mix tussen jazz en hiphop. Wat naar mijn idee perfect bij Pete Philly zijn muziek past. Hiphop met een mix van soul en jazz. Pete legde nog even aan het publiek uit wat de essentie was in de boodschap van het nummer The Storm en flowde deze maatschappij kritische tekst met passie. De zaal werd getrakteerd op een frisse hiphop show die na 45 minuten het einde naderde. Afgezien van het iets mindere geluid in de kleine zaal was de show me zeer goed bevallen.

Op naar de grote zaal dus om daar hele dope en onbekende tracks te mogen horen maar ook vervelende bekende nummers. Er werd dope gedraaid met platen van Maxwell tot Curtis Mayfield en van de Dismasters naar Beyonce. KC the Funkaholic bracht die funk samen met Leroy ook werkelijk aangevuld door MC Drew die verbaal enige toelichtig gaf. De dansende massa bleef dansen, op de muzikale mix van disco, jazz, soul, house en hiphop. Voor mij zat het erop om vroeg in de ochtend de paradiso te verlaten. Mijn voorkeur gaat zeker uit naar Paradisoul in plaats van Baseline, wat in de zelfde categorie past qua feesten. I know they got Soul…

Fixtures:
Hoogtepunt: de originele sample van het nummer Small Time Hustler van de Dismasters!
Dieptepunt: te weinig mensen in de kleine zaal.
Bier: 1,90 euro
Wc: 0,50 euro
Garderobe: 1 euro
Fotograferen: nah, camera kapot
Geluid: goed
Bezoekers: ongeveer 600
Damage: 9,50 euro
Cijfer: 7

Geplaatst door bowie op 24 november 2003