Hiphop gaat dit jaar hoogtij vieren op Paaspop; mark our words!

Ieder jaar zet Paaspop in Schijndel de officieuze opening neer van het festivalseizoen: meerdere tenten, leuke hoekjes vol toffe activiteiten, cabaret, gezelligheid, lekker eten, theater en muziek. Héél veel muziek. Het percentage hiphop- en aanverwante acts lijkt met het jaar te stijgen. Dit jaar doen ze er weer een schepje bovenop, klaarblijkelijk. Zojuist kondigde Paaspop -dit jaar van 19 t/m 21 april- namelijk nieuwe namen aan en daar zat een hoop bij waar wij als HIJS héél blij van worden. Lees snel verder.

Van de 44 aangekondigde acts zijn er maar liefst 16 (!) hiphop/urban/r&b of aanverwant. Pasen vieren met een hoop muziek waar je blij van wordt? Het kan in Schijndel met 4shobangers, Amartey, Bizzey, De Jeugd van Tegenwoordig, Dopebwoy, Hef, Ho99o9, Jameszoo, Jarreau Vandal, JoeyAK, Kraantje Pappie, Poke, Prime, SMP, Waxfiend en Winne!

Met Amartey haalt Paaspop een van de dopeste aankomende en muzikale talenten van Nederland in huis. Bizzey, Kraantje Pappie en De Jeugd van Tegenwoordig rijgen nog altijd de hits aaneen en zullen die dan ook uitgebreid laten horen in Schijndel, Hef en JoeyAK zijn er voor de straatsaus en Winne komt laten zien en vooral horen waarom hij nog altijd meedraait in de top van de Nederlandse hiphopscene.

De meest opvallende naam is die van Jameszoo. De producer komt dan misschien ‘gewoon’ uit Nederland, maar mag inmiddels toch wel een internationale act worden genoemd. Via het Brainfeeder-label van de geroemde producer Flying Lotus brengt de muzikant uit ‘s-Hertogenbosch een mix van innovatieve, experimentele en soms wat complexe jazz. Zelf noemt hij het naïeve computerjazz: “Ik wil niet iets claimen dat ik niet ben.” Met samenwerkingen met o.a. FlyLo zelf, Thundercat, Steve Kuhn op zijn naam en de kunst om van niets iets te maken zal zijn show op Paaspop een verrassende en verademende zijn.

Eerder werden al Donnie & Joost, Flonti Stacks, Handrick, Frenna, Idaly, Jiri11, Mula B, Sevn Alias, Young Ellens en Yung Felix bevestigd.

Tickets voor Paaspop zijn verkrijgbaar via www.paaspop.nl!

Geplaatst door bowie op 15 januari 2019