Outspoken Members

De meeste mensen kennen Outspoken Members van de track Van A tot Z op Castro's Shockgolf. Natuurlijk is deze groep uit Aalst al veel langer bezig. Hun nieuwe 12" Base in Training is net uit dus hoog tijd voor een interview…

Stel jullie eens voor…

Dyno: Ik ben MC en producer. Ik kom uit Aalst maar woon nu in Gent.
Phil: Ik ben ook MC en kom ook uit Aalst.
Stino: Ik ben MC bij Outspoken Members en Dudes of Hazard (met Jerboa). Representing Alosta!
DJ Prime: Ik dj bij Outspoken Members, Audiobox, B9000, enzoverder! Vanalles..
Dyno: Phil en Stino begonnen way back in Aalst de formatie Bedrecs (Bedroom Recordings). Toenmalig DJ Sense verliet de groep en Prime nam het van hem over. Ikzelf was toen bezig onder de naam A-Force (met nog een MC en DJ). Toen Bedrecs Outspoken Members werd, was me gevraagd hen te joinen. Daarna kwam de eerste demo en zo zijn we begonnen.

Wat is jullie link met Castro?

Dyno: We zijn al een tijdje homies. We kennen elkaar met de feestjes en uit te gaan. Via Dusk Productions zijn we beginnen samen te werken en zo is het gegroeid.
Vorig jaar hebben we met hem “De Propagandatour” gedaan met Terilekst, Spacekees, Linx en Pollux. Dat was beter dan we verwacht hadden. Paar tegenslagen, maar ook heel veel goede momenten, zoals Paradiso dat uitverkocht was. We hadden wel wat meer steun verwacht van het Belgische publiek…
Phil: Het verschil tussen Nederland en België was wel groot. Alhoewel Breda dan weer slecht was. In Amsterdam was het super om na de SPITT-battles te mogen. Maar in het geheel was het heel dope.

Wat hebben jullie al uitgebracht?

Prime: vanalles! Van mij een stuk of zeven mixtapes, Stino heeft een tijdje geleden een 12" uitgebracht met Jerboa (www.DudesofHazard.com), Dyno had “Unbeatable Productions” samen met Pancake (http://www.teamalosta.be/unbeatable), De Outspoken Demo, een track op “City Kings” onder de naam Bedrecs, “Cuttin’ Stylus” (van Jerboa), net “Milk, Chicken and Chop Suey” van Dyno en Rub.
Stino: We hebben nog maar pas de 12" “Base in Training” uit. Die komt niet op cd, hij is er “strictly for the DJ’s and the heads!”

Where did you learn English?

Dyno: I studied the language! Self-education!
Stino: One day right, I had to go to the toilet and I had to take this teriffic shit right, I had to, man it was crazy…
Phil: you are doing that Italian thing right?
Stino: Yeah, that Italian thing.. exactly! So, I’m going to the badroom, pull of my pants, take a shit and I see all types of letters laying in my toilet toilet right, so I pick them up, stuff them in my mouth and that was it! That was it! I knew English from that point!

Zijn er toekomstplannen?

Dyno: we gaan zo vlug mogelijk de volgende 12" droppen.
Stino: ik ben volop bezig met Dudes of Hazard… er is nog geen datum voor. We zijn nu al het materiaal aan het afwerken dus het zal waarschijnlijk in de loop van volgend jaar uitkomen.
Prime: ik ga een EP droppen, enkele mixtapes…
Phil: we gaan allemaal met onze soloprojecten bezig blijven en met Outspoken willen we zo snel mogelijk een volgende 12" af hebben.

Shout-Outs?

Stino: Hell Yeah! My man Jerbs, Afterhours, Rubfudge, Lefto, Diesel Dan, Omni, …
Dyno: en… natuurlijk naar hiphopinjesmoel.com! Of zoals we het zeggen in het Aalsters: “hiphopinamoil.com!”

Bedankt!

Geplaatst door bowie op 4 juli 2004