Opgezwolle opgepakt

In de nacht van 12 maart was er als een soort van afterparty voor de NLhiphop party in Hedon een illegaal feest georganiseerd in een tunnel onder de A28. Terwijl dit soort feesten wel vaker worden gehouden in Zwolle en de politie normaliter alleen ingrijpt als er klachten uit de buurt komen over geluidsoverlast en dan nog op een rustige wijze in overleg met de organisatie er een einde aan maakt, ging het dit weekend iets anders.

In tegenstelling tot het politiebulletin, zijn er geen klachten binnengekomen van omwonenden over het geluid. Toch verscheen de politie die aan beide zijden van de tunnel met honden sommeerden het feest te staken. Toen alle muziek al stopgezet was en de 150 gasten de tunnel uitkwamen om naar huis te gaan, vielen er een paar opmerkingen over het erg intimiderende optreden van de politie, waarop een agent doorsloeg en de hond losliet, resulterend in een grote vechtpartij met meerdere arrestaties. Onder de arrestanten vielen dus ook de heren van Opgezwolle. Zij hebben laten weten het niet eens te zijn met de gang van zaken.

Er is sprake van het indienen van een aanklacht tegen dit politie-optreden. Aangezien er mensen foto’s geschoten hebben en er minimaal een persoon met een videocamera beelden heeft geschoten, verzoeken de heren van Opgezwolle deze mensen contact met ze op te nemen via e-mail (info@opgezwolle.nl), aangezien de foto’s en het filmmateriaal als bewijs kan worden gebruikt in een zaak tegen de politie.

Geplaatst door bowie op 15 maart 2005