Opgezwolle

Ehhh, wat doet een partyreview van Opgezwolle op HIJS? Hebben die gasten niet genoeg aandacht gehad de afgelopen jaren? You're right, alleen HIJS checkte of ze nog steeds de tent afbraken. En blijkbaar waren er nog wat dingen die anders waren dan op een gemiddelde hiphopparty

Hehe, eindelijk een hiphopparty in m’n hometown Alphen a/d Rijn. Ik keek er dan ook niet van op dat Opgezwolle de gelukkige was om Het Kasteel plat te spelen. Na de belachelijk lange wachtrij kon je je jas ophangen en de net gerestaureerde zaal binnenlopen. De mooie zaal was al redelijk gevuld en de DJ’s van SFFRMKRS zorgde aan het begin voor lekkere plaatjes. Helaas was dat niet heel de avond zo. Vooral aan het eind werd er redelijk wat urban gedraaid.

Rond een uur of half elf werd de opwarmingsact aangekondigd: BlaBla. Her en der in de zaal ontstond geroezemoes en hoorde je: “BlaBla? Wie zijn dat nou weer?” Ik fronste m’n wenkbrauwen en dacht: “Kennen die gasten alleen Hoedenplank en Verre Oosten van Opge ofzo?” Maar goed, de mannen van BlaBla zette een degelijke en strakke show neer. Enig minpuntje was dat het niet echt goed lukte om contact te maken met het publiek. Maar dat zegt misschien meer over het publiek dan over BlaBla. Het publiek was immers voor Opgezwolle gekomen, en niet voor die BlaBla…ofzo.

Over het publiek gesproken… Op negen van de tien hiphopparty’s zie je dat 75% van het publiek van het mannelijke geslacht is en de helft draagt een pet. Deze keer was dat toch wel effe wat anders. In eerste instantie leek het erop dat je op een ‘normaal’ feestje terecht was gekomen. Regelmatig zag je hippe chicks of modebewuste jongens met (te) strakke blousjes en dito broeken lopen. Hiphop?! Ach ja, Opgezwolle wordt tegenwoordig ook gediggt in de mainstream. Overigens was het niet zo dat heel de zaal gevuld was met dat soort mensen.

Genoeg hokjesgeouwehoer. Op naar de show en het dak ging er uiteraard vanaf. Natuurlijk kregen Rico, Sticks en Delic de nodige props, Sticks kan nog steeds prima het publiek opzwepen en Rico is nog steeds een onwijs goeie live-mc en tevens verdienstelijk beatboxer. Uiteraard werden classics als Verre Oosten, De Tijd Leert en Tjappies en Mammies ook gedaan. Maar het hoogtepunt was toch wel dat de Alphenaar Salah Edin ‘opeens’ een vers kwam meespitten op een nieuwe track, Ga.

Qua show heb ik niet veel nieuws gehoord. Want ze doen, helaas voor mij, nog steeds veelal dezelfde tracks. Daarom was het wel tof dat sommige teksten over andere beats gedaan werden. Het moge duidelijk zijn dat Opgezwolle tegenwoordig een breder publiek trekt dan een x aantal jaar geleden, en dat is mooi. De mannen weten als geen ander om te gaan met deze ambassadeursrol voor Nederlandse Hiphop. Het geluid was verder zeer goed, in tegenstelling door velen andere zalen. Rest mij nog te zeggen dat je weinig hebt gemist als je de mannen uit Zwolle al vaker hebt gezien, maar het nog steeds de moeite waard is om te checken als je dat nog nooit hebt gedaan.

*Fixtures: *
Hoogtepunt: Bijdrage van Salah Edin
Dieptepunt: voorspelbaarheid van de show
Wc: Eigen bijdrage
Bier: 1,80
Geluid: Zeer goed
Bezoekers: Uitverkocht
Showtime: 23:00
Damage: € 12,-
Cijfer: 7.5

Geplaatst door bowie op 29 april 2007