Open call voor street artists! Ben jij degene die deze Wallspot in Portugal gaat beschilderen?

Een gratis vlucht, verblijf, maaltijden én een fee €1100 voor de muur die je in Portugal tijdens een kunstfestival gaat beschilderen, hoe klinkt dat? Oh, én de verf, kwasten, hoogwerker, en wat je nog meer nodig hebt, staan daar ook voor je klaar. Bij de HOF in Crooswijk zou dat zomaar kunnen beginnen.

Wallspot | Schuttersveld, Crooswijk

Het Schuttersveld is namelijk nog steeds de enige Wallspot van Nederland, maar in de rest van de wereld zijn er al veel meer. In Portugal bijvoorbeeld, bij de Torre dos Bombeiros in de stad Águeda. Daar wordt ook het jaarlijkse kunstfestival AgitÁgueda georganiseerd, een multidisciplinair evenement dat cultuur in de stad promoot. Muurschilderingen, installaties, muziek, workshops en andere activiteiten vinden er in heel de maand juli verspreid over de stad plaats.

Wallspot - Torre dos Bombeiros | AgitÁgueda

Travel The Wall

Voor het tweede opeenvolgende jaar, draagt Wallspot aan het festival bij met TRAVEL THE WALL. In dat programma willen zij internationale samenwerkingen aangaan, om de culturele uitwisseling tussen verschillende Wallspot-steden te vergroten. Tijdens deze editie van AgitÁgueda, is TRAVEL THE WALL op zoek naar twee artiesten die elk een muurschildering willen maken, met recycling als thema. De muren zullen worden beschilderd van 1 tot 6 juli.

Om in aanmerkingen te komen voor de klus, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  1. Je hebt een account als artiest op Wallspot.
  2. Tussen 1 december 2018 en 30 mei 2019 heb je een schildering gemaakt op een Wallspot ergens ter wereld, bijvoorbeeld die in Crooswijk. Een foto van het resultaat heb je op Wallspot gepost.
  3. Indien je als winnaar wordt uitgekozen, kun je je werk aan Wallspot factureren.
  4. Je hebt het online aanmeldformulier ingevuld.

Nog precies drie weken

De kunstenaar die het meest recent de Torre dos Bombeiros in Águeda beschilderde was sav45 uit Girona, en het resultaat daarvan zie je hierboven. Heb jij het in je om sav45 op te volgen? Dan heb je dus nog tot 30 mei de tijd om een spot in Schuttersveld te reserveren, het resultaat ervan op Wallspot te posten, en mee te dingen naar deze geheel verzorgde trip én schilderklus.

Tussen 6 en 13 juni wordt de winnaar bekend gemaakt op de Facebook-pagina van Wallspot. May the best artist win!

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 9 mei 2019