Ook in 2021 zetten we wekelijks onze favo tunes voor je op een rij

Nieuw jaar, met natuurlijk veel nieuwe muziek. Ook in 2021 gaan we je op de hoogte houden van onze favoriete nummers van het moment. Dat doen we in onze Spotify-playlist, die je vanaf nu kunt vinden onder de naam ‘Hiphop In Je Smoel’. Deze week zitten er nog een paar tunes in van eind 2020, maar ook de eerste 2021-songs druppelen binnen! Abonneren doe je hier!

Letterlijk op de rand van 2020, op oudjaarsavond om 22:22, dropte U-Niq zijn nieuwe album Eeuwige Jeugd. Daarop staat een collabo waarop hij, maar ook Maikal X en Sugacane in het Nederlands te horen zijn. Wie zijn wij om, als zulke cats samenwerken, die tune niet in onze lijst op te nemen? Precies, hiphop to the fullest.

Hoewel 2021 pas een kleine week oud is, is er al genoeg muziek gedropt. Dreamville’s own Bas heeft een samenwerking met The Hics, de eerste Griselda-tune (Gunn i.s.m. Wale en Smoke DZA) en de titeltrack van het album van $KEER&BOO$ & Dookie, bijvoorbeeld.

Daarnaast is er de nieuwe single van Madlib, getiteld Hopprock. Net als de andere recente tune Road Of The Lonely Ones, is de track bewerkt, gearrangeerd en gemasterd door Four Tet. De hazy instrumental hebben de muzikanten samen gemaakt. De drums zijn hard en de baslijn warm. Dit zet een heerlijk sfeertje neer, en doet benieuwen naar het gehele album Sound Ancestors, dat óók nog deze maand gaat verschijnen. Het komt uit onder Madlib’s naam, maar is dus een collabo met Four Tet. Wij houden je natuurlijk op de hoogte.

Dat allemaal, en nog vijftien andere tunes, check je nu hieronder (of op Spotify of onze homepage!).

Geplaatst door bowie op 7 januari 2021