Onze Spotify-playlist draagt deze week weer een thema: Underground Legends!

Naar aanleiding van de track waarmee Jay Worthy en Roc Marciano hun gezamenlijke album-promo aftrappen, besloten we deze week weer eens een thema op te hangen aan onze afspeellijst. Die track, een samenwerking met Bun B, is getiteld Underground Legend, dus besloten we naast hen nog op zoek te gaan naar veel andere ondergrondse legendes die kersverse muziek voor je hebben. Zoals altijd krijgen drie tracks een spotlicht op zich gericht. De overige 17 tunes moet je zelf ontdekken in de playlist onderaan dit artikel.

Jay Worthy & Roc Marciano – Underground Legend (ft. Bun B)

Long Island rapper/producer Roc Marciano is de definitie van een underground legend; waarschijnlijk is hij verantwoordelijk voor het hebben van de grootste invloed op het indie rapgeluid van het laatste decennium. Vorig jaar bracht hij nog met Alchemist het puike album The Elephant Man’s Bones. Zijn volgende collabo-project is er eentje met Jay Worthy. Nothing Bigger Than The Program verschijnt in mei, en voor de eerste single vroegen ze nóg zo’n underground king. Bun B klinkt als een hongerig beest naast Worthy. Laat dat album maar komen!

In de video zie je trouwens alleen Engel z’n verse. Voor de hele track verwijzen we je naar onderaan in dit artikel!

Engel – Kleine Jongen 2 (ft. RBDjan & Extince)

Om het kristallen jubileum van zijn klassieker Kleine Jongen te vieren heeft Engel een opvolger gemaakt. Net als op de voorganger van vijftien jaar geleden presenteert hij weer een all star line-up. Toen deden Def P., Jiggy Djé en Diggy Dex mee, dit keer is het de beurt aan RBDjan en Extince om coupletten vol te spitten met hun eerste hiphop-herinneringen. Engel blikt terug op de tijd dat hij de Preemo-beat van Boom van Royce da 5’9″ voor het eerst door de Paradiso hoorde knallen, RBDjan kijkt terug op zijn eerste concert en de Exter-O-Naldus vertelt welke gesigneerde plaat er ingelijst aan zijn muur hing. Prima voorproefje van het nieuwe Engel-album Veertig dat binnen een paar weken verschijnt!

Killer Mike – Don’t Let The Devil (ft. thankugoodsir & EL-P)

16 juni brengt Killer Mike zijn eerste soloalbum in een decennium uit. Na tien jaar rocken met RTJ is het tijd voor MICHAEL, vindt hij: “RTJ is de X-men, dit is mijn Logan!”, zegt Mike over de plaat, die wordt omschreven als zijn meest autobiografische en meest onafhankelijke tot op heden. Er zijn al wat singles verschenen, en op de nieuwste doet RTJ-homie EL-P mee. Terwijl de wereld naar de hell gaat, kun je Mike lachend vinden na een zondagsgebed in de kerk. Bangertje, dit!

De hele playlist: