Onze afspeellijst draagt deze week geen thema, met dank aan Destroy Lonely

We wilden een thema genaamd ‘Alternative’ hangen aan onze playlist, maar de album-release van Destroy Lonely en het bijbehorende interview met onze collega’s van Complex hebben dat tegengehouden. De opkomende rapper vertelt daarin namelijk dat hij zulke termen “zo verafschuwt dat het helemaal niets voor mij betekent.”

“Ik veracht de term ‘underground rap’, bijvoorbeeld. En ik houd ook niet van het woord ‘Souncloud-rapper’. Ik houd simpelweg niet van iets dat muziek of artiesten in een hokje plaatst. Ik blijf deze shit zeggen in interviews, bro”, benadrukt de 21-jarige artiest uit Atlanta.

“Ik veracht dat woord eigenlijk. Ik hou niet van ‘SoundCloud-rapper’. Ik hou niet van iets dat muziek in een hokje plaatst of zelfs een artiest. Ik blijf deze shit zeggen, bro,” benadrukte de 21-jarige. “I feel like people just try to dumb people down, bro. And honestly, the underground [….] probably way harder than the biggest on Earth,” zei hij. “Y’all just keep calling him underground. Now this ***** can’t get no damn money.”

De titeltrack van zijn nieuwe plaat If Looks Could Kill hebben we opgenomen in onze playlist. Zonder te denken in hokjes. Gewoon twintig nieuwe tunes om van te genieten deze week. Met verder o.a. NESS, Conway The Machine, Jidenna, Roets en Atmosphere. Cheers!

Stream:

Geplaatst door bowie op 8 mei 2023