Onry Ozzborne – Alone

Onry Ozzborn is een van de leden van de Oldominion crew/genootschap. Old Dominion bestaat uit 25 leden inclusief 2 DJ’s en 8 producers. Dit geheel is ook nog eens divers in afkomst, geslacht en ook de taal waarin men rapt verschilt. Maar toch worden ze allen gebonden door een ding, spirituele raps. Niet schrikken, het is geen gospel rap je zou eerder spreken over een soort gothic spiritualiteit. Als je van het duistere fantasy genre houdt kun je goed terecht bij Onry en de Oldominion family.

Alone is een grote nachtmerrie, adrenaline knalt door je lichaam, je ogen in REM fase, zweetdruppels maken je lichaam klam, en dan is het even stil. Alles lijkt goed maar dan blijkt dat onverwacht de volgende track erin knalt en dat je weer in een diepe put vol verrassingen valt.

Wat is dit?
Dit is hiphop hoe het moet zijn voor mij. Onverwacht, perspectieven en rushes die ik niet eerder heb mee gemaakt. Je wordt er bang van, maar je springt nog eens in het diepe omdat je er een kick van krijgt. Geen herhaling en vervaling van metaforen maar gewoon iets vreemds maar wel heel erg lekker.

Iedere track is duister en mysterieus, de productie is zeer sterk. Het nummer Sidewalk Ends is voor mij het sterkste nummer van de plaat, de rest van de nummers hijgt op een gedeelde tweede plek de nummer een in de nek. Aan dit album zijn eigenlijk geen nadelen, ieder nummer is dope en origineel. Het enige nadeel is dat de vinyl versie minder nummers heeft dan de cd versie, dilemma dus. Dit album is gewoon een must voor iedere liefhebber van underground hiphop.

Tracklist:
01. The Return of Bobby Fisher
02. Heaven is Coming
03. Nightmares
04. Virtual Ursilah
05. S.S.S.
06. Forensics
07. Metalmouth
08. Free Foralax
09. 2000 B.C.
10. Shout at the Devil
11. Sidewalk Ends
12. Spy City
13. Daredevils
14. Magicians
15. Alone
16. Venom

Tracklist (vinyl):
01. Heaven Is Coming
02. Nightmares
03. Virtual Ursilah
04. Metalmouth
05. Free Foralax
06. Shout At The Devil
07. Sidewalk Ends
08. Spy City
09. Magicians

Geplaatst door bowie op 19 november 2002