Omroep ZWART draait 168 uur muziek die je bijna nergens anders hoort

Omroep ZWART treedt in 2022 officieel toe tot het publieke bestel. Om dat heugelijke feit te vieren gaan ze maar liefst 168 uur radio maken. De marathon duurt van 26 november tot en met 3 december. Na de openingsavond met onder meer Akwasi, Noraly Beyer en Vincent Reinders (Venz voor de Wat Anders-fans!), is er nog de hele week ruimte voor muziek die je bijna nergens anders hoort.

Aan welke stromingen je dan moet denken? Hiphop, maar ook amapiano, r&b, soul en latin bijvoorbeeld. Vanuit de studio in het Volkshotel in Amsterdam leveren dj’s en persoonlijkheden uit het hele land een bijdrage aan de programmering van de Radio ZWART Marathon. Het betreft een tijdelijk internet-radiostation dat laat horen waar ZWART voor staat. Op vrijdag wordt om 17:00 gestart met Noraly Beyer en Natasja Gibbs, waarna Giel Beelen aanschuift voor een gesprek met Akwasi en Milouska Meulens. Daarna hoor je Radio Radio-oprichter Vincent Reinders, Van Anh, Nedda Sou en Mendel en is er een live optreden van Kourosh, een mix tussen r&b, hiphop en triphop.

Opnieuw definiëren en nieuwe geluiden

Verderop in de week is er binnen de muziekprogrammering voor onder meer dancehall met DJ Rockefellababe, funk/disco met Rob Manga, afrohouse met Cincty en Waxfiend en techno met DJ Marron. Op dinsdag neemt ook Typhoon een deel van de uitzending voor zijn rekening. In de studio worden gasten en columnisten ontvangen. Maar vooral de luisteraar staat iedere dag centraal, valt te lezen in het persbericht dat Omroep ZWART uitstuurde. Opnieuw definieren en nieuwe geluiden, dat is Omroep ZWART van plan met de Radio ZWART Marathon. En dat is belangrijk in een wereld waarin zwart een behoorlijk ondervertegenwoordigde kleur is; zowel bij het personeel als de muzikale keuzes.

Zorg dat je inschakelt. De website check je hier en hier klik je voor het YouTube-kanaal.

Good luck, Omroep ZWART. Cheers!

Geplaatst door bowie op 25 november 2021