Oktober – The Zero EP

Hoewel ik nog nooit van Oktober gehoord had klinkt het alsof ik hem al jaren ken. Op internet las ik al over vergelijkingen met Nasty Nas, wat ik wel erg ver vind gaan en hijzelf (gelukkig) ook. Beste tracks zijn ongetwijfeld Time To Build en Frostbitten.
Eerstgenoemde track is, zoals zoveel eerste tracks, een kleine introductie wie Oktober is. Tweede track Frostbitten gaat over het leven in NY, niet alleen de kou maar ook de politieke situatie. Voor de rest staan er nog twee live dingetjes op namelijk een CM Famalam freestyle met Yah Supreme en B.O.E., een live accapella. Zeer gedurft natuurlijk, weinig rappers kunnen goed flowen zonder beat(box), bij hem klinkt het dan ook niet echt vet. Ik zie het maar als opvulling om toch nog aan de 30 minuten te komen. Men gaat nog veel horen van deze NY cat, daar ben ik zeker van.

Geplaatst door bowie op 31 december 2001