OH MY! Festival zet een streep door 2023-editie

Na vorig jaar hun vijfjarig jubileum gevierd te hebben in De Kuip en al jaren garant te staan voor de allergrootste namen in hiphop, r&b en afrobeats, neemt de organisatie van OH MY! Festival met pijn in het hart het besluit dat de editie van 2023 niet door kan gaan. Het festival dat over twee weken, op 15 juli, plaats zou vinden op Almere Beach is daarmee geschrapt.

“We stonden dit jaar voor de grootste uitdaging ooit”, laat de organisatie weten in een statement. “De stijgende kosten, van productie tot last minute safety en crowd-aanpassingen die noodgedwongen ingevoerd moeetn worden vanwege recente ontwikkelingen. Onze industrie is constant in beweging en maakt het ons dit jaar extra moeilijk een editie te realiseren die voldoet aan de standaarden die jullie van ons gewend zijn”, richten ze zich tot hun fans. Onder meer DaBaby,  Lil Tjay, Bryson Tiller, Black Sherif, Ivorian Doll en M Huncho zouden komen spelen op het strand van Almere.

De nasleep van de coronapandemie is nog altijd sterk voelbaar in de evenementenbranche. De live muziekindustrie heeft daardoor ontzettend veel verandering doorgemaakt, zowel voor als achter de schermen. “Met die kennis in ons achterhoofd zijn we toch gestart met het organiseren van onze 2023-editie, maar na verschillende tegenslagen, het keer op keer opnieuw verkennen van de mogelijkheden en het blijven proberen te navigeren door dit nieuwe landschap, zijn we helaas tot de conclusie gekomen dat we niet in staat zijn jullie – en de artiesten – een OH MY! Festival te bieden die jullie verdienen.”⁠

De organisatie benadrukt verder dat het publiek het hart en de ziel van hun festival vormen en hoopt op een mooiere toekomst: “We kijken ernaar uit om – als de tijd daar is – jullie te updaten over onze toekomstplannen.” Ticketkopers krijgen zo spoeding mogelijk een e-mail met meer informatie.

Namens heel onze redactie sterkte aan de organisatie!

Geplaatst door bowie op 30 juni 2023