OH MY! Festival verhuist na een jaar alweer uit Rotterdam: 15 juli op Almere Strand

OH MY! vierde vorig jaar hun vijfjarig jubileum met een weekender in De Kuip. In en rond het Rotterdamse Feyenoordstadion traden onder meer Wizkid, Tory Lanez en DaBaby op, naast diverse vaderlandse sterren als Broederliefde, Kevin en Ronnie Flex. Ondanks dat de organisatie een overeenkomst voor meerdere jaren tekende met De Kuip, vertrekt het festival na één editie alweer uit Rotterdam. Op 15 juli landt OH MY! op Almere Beach.

Met de datum en de locatie komt ook een pre-registratie voor tickets. De eerste kaartjes gaan op 23 januari 2023 in de verkoop. “Hoewel iedereen de tijd van zijn of haar leven had, weten we dat er altijd ruimte is voor verbetering”, meldt de organisatie in de aankondiging. “We hebben een enquête naar onze bezoekers gestuurd en nemen de feedback ter harte. We zijn tot de conclusie gekomen dat een voetbalstadion geen passende festivallocatie is. Met dat in ons achterhoofd hebben we de beslissing gemaakt om zowat terug richting ons oude nest te verhuizen, op een beter passende locatie.”

De organisatie heeft het oog uiteindelijk laten vallen op Strand Almere, waar ook festivals als Zand gehouden worden. OH MY! kondigde daar al eerder een editie aan. De eerste editie die eruitklapte door de pandemie zou er namelijk plaatsvinden in 2020. Daarvoor stonden onder meer Burna Boy, A Boogie Wit Da Hoodie, Tyga en D-Block Europe geboekt, net als een hele hoop namen die hun komst inmiddels hebben waargemaakt; Fabolous, Frenna, Lil Durk onder andere.

Bouwen met de OH MY! family

“Zoals je wellicht weet en hebt ervaren, is het leven na covid niet hetzelfde als ervoor, zeker niet in de festivalbranche. Alle kosten zijn tot grote hoogten gestegen na de pandemie; leveranciers, artiesten, staff en productie. Veel organisaties konden maar moeilijk het hoofd boven water houden. Hen die het wel lukte, verkeerden in een zware tijd, en eerlijk wij ook”, biecht de organisatie op. “Dat is waarom we hebben besloten het festival terug te brengen naar één dag. Samen met jullie willen we terug naar het niveau waar het festival thuishoort, en we zijn er zeker van dat we in de toekomst weer een weekender kunnen organiseren. Zonder jullie, onze OH MY!-family, zouden we niet zijn waar we vandaag de dag zijn.”

Of dat het vertrek van OH MY! Festival uit Rotterdam iets te maken heeft met de komst van Rolling Loud is vooralsnog onduidelijk. Die partij schaalde eveneens terug wat duur betreft; van een driedaags festival in de Beekse Bergen onder de noemer WOO HAH! x Rolling Loud naar een tweedaags festival in en rond Rotterdam Ahoy.

Pre-registeren voor OH MY! Festival doe je via deze link.

Geplaatst door bowie op 11 januari 2023