OH MY! Festival presenteert eerste namen voor editie op droomlocatie Almere Beach

Met veel bombarie landde OH MY! Festival vorig jaar in Rotterdam, met een heus tweedaags festival dat hun vijfjarig jubileum groots vierde. In en rond De Kuip stond toen een mega line-up. Dit jaar wordt Rotterdam echter de thuishaven van Rolling Loud, en lijkt het vijfjarige contract dat OH MY! met het Feijenoord-stadion tekende, al in rook opgegaan. OH MY! zit echter niet bij de pakken neer en gooide gisteravond hun eerste rij namen naar buiten. Op 15 juli treden onder meer Bryson Tiller, Lil Tjay, Black Sherif, NLE Choppa, Mula B, Lijpe en Lijpe op, op een locatie die de organisatie al eerder op het oog had; Almere Beach.

OH MY! Festival weet al jaren de grootste namen uit de hiphop-, r&b- en rapwereld te strikken voor hun festivals. Artiesten als Wizkid, Meek Mill, Wiz Khalifa, French Montana, Fabolous en Rick Ross stonden in de voorbije jaren op het podium. Het is een combinatie van de liefde voor de old school van de festivaldirecteur en een vlijmscherp en jong boekingsteam, vertelde CEO Ufuk Baydar ons vorig jaar. “Ik ben opgegroeid met muziek uit de nineties en begin 00’s. (…) Het is goed om je te omringen met een team dat weet wat er speelt in de diverse takken. Zo staan er voor iedere liefhebber genoeg acts.”

Ook dit jaar blijkt uit de eerste aankondiging dat ze diversiteit hoog in het vaandel hebben staan. In het persbericht staat dat er weer vier podia zullen verrijzen op het festivalterrein. Naast het hoofdpodium – waar onder meer Bryson Tiller en NLE Choppa optreden – kun je op 15 juli een Afrobeats-stage, een Favela-stage en een podium verwachten waar de populairste acts uit de UK en de beste Nederlandse hiphop te horen zullen zijn.

Afrobeats zoals altijd hoog in het vaandel

Knetterharde rapshows van de gemaskerde Engelsman M Huncho en uit Nederland bijvoorbeeld Lijpe zullen afgewisseld worden met afrobeat-artiesten. Een genre dat al sinds de eerste editie flink de ruimte krijgt bij OH MY!. Dit jaar zullen onder meer Black Sherif, Fireboy DML en Lojay te zien zijn. Namen die afzonderlijk van elkaar internationale megahits scoren; denk aan Peru, waarvoor Ed Sheeran bij Fireboy op de remix sprong en MonaLisa, wat eveneens een cross-atlantische samenwerking betrof.

Na edities in het ArenA-park en De Kuip kiest OH MY! dit jaar voor een natuurlijkere omgeving. “Met de nieuwe locatie hopen we de OH MY! Festival-ervaring op het terrein nog beter te maken en luistert de organisatie naar de feedback van het publiek. In 2020 zou het festival al plaatsvinden op Almere Beach, maar die editie kon destijds wegens covid geen doorgang vinden.”

Dit jaar gaat het alsnog gebeuren. Dit is de line-up tot nu toe:
Black Sherif – Boef – Bryson Tiller – Cho – Darkovibes – Eugy – Fireboy DML – Focalistic – Gyaki – Josylvio – K-Trap – Lijpe – Lil Tjay – Lojay – M Huncho – Mayorkun – Mula B – Nemzzz – NLE Choppa 

Early bird-tickets zijn inmiddels uitverkocht, maar de regular ticket sale loopt. Check alle informatie op de website.

 

Geplaatst door bowie op 16 maart 2023