ODB overleden

Zaterdag 13 november is Ol’ Dirty Bastard in de studio in elkaar gezakt na al de hele dag geklaagd te hebben over pijn in zijn borst. Tegen de tijd dat het ambulance personeel gearriveerd is, is hij overleden.

Na recentelijk zijn gevangenisstraf voor het bezit van drugs en het ontsnappen uit een afkickkliniek uit te hebben gezeten, was hij nu geruim een jaar bezig met een come back album dat bijna klaar zou zijn en uitgebracht zou worden bij Roc-A-Fella records.

ODB was begin jaren negentig een van de mede-oprichters van de Wu Tang Clan en viel toen al op door zijn hyperactieve, onsamenhangende en chaotische delivery en unieke stemgeluid. Iets wat zijn latere solowerk tot de betere en zeker de meest herkenbare releases uit dit kamp maakte met hits als “Shimmy Shimmy Ya”, “Brooklyn Zoo” en “Got Your Money”. Ook heeft zijn bijdrage aan tracks van Pras, Blackstreet en Mariah Carey deze tracks tot iets onvergetelijks gemaakt.

Onvergetelijk was ook zijn buitensporige gedrag. Gebeurtenissen als het in een limo met een cameraploeg voedelbonnen ophalen bij een wellfare office, gearresteerd worden voor winkeldiefstal, rijden zonder geldig rijbewijs en bovenal het ontsnappen uit een afkickkliniek waardoor hij een maand lang gezocht werd door justitie en dan doodleuk in New York op het podium klimmen bij de Wu Tang Clan om daar kort op te treden maakten hem onsterfelijk.

Roc-A-Fella Records die een plaat aan het opnemen waren met ODB geven aan dat de ‘Roc-Family’ erg geschockt is en diep treuren over dit tragisch verlies, niet alleen een ongekend talent is heen gegaan, maar meer nog een vriend.

ODB’s moeder, Cherry Jones verklaarde dat ze op de bewuste avond dat telefoontje kreeg dat ieders moeder grootste nachtmerrie is namelijk het nieuws dat haar zoon was overleden. Haar zoon ‘ODB’ Russel Jones, door haar ook wel Rusty genoemd, was een lief en hartelijk persoon die meer dan een rapper was. Er is niet alleen een rapper overleden maar ook een liefhebbende vader, broer, oom en bovenal een zoon.

Rest In Peace ODB

Geplaatst door bowie op 13 november 2004