Ocho & Ibs droppen hun nieuwe EP ‘Laatste Bus: Pussy Is Poëzie’

Na IJscoman waren wij meteen fan van het Amsterdamse duo Ocho & Ibs. Hun vorig jaar verschenen EP F. De Koning staat helemaal vol met bass heavy tunes die ons lieten stuiteren aan ons bureau op de redactie, en hun optreden op de laatste editie van Talent Meets Talent bevestigde wat we eigenlijk al wisten. Ocho & Ibs hebben een missie.

Die missie is om iedere soundsystem in het land te testen; of het nou je crappy laptop-speaker, je smartphone, je dure Böse-set, je koptelefoon of het geluidssysteem van een poppodium… de bassen zijn voelbaar tot in je tenen als je een track van deze mannen afspeelt. Zo ook van hun nieuwe EP, die beduidend zwoeler is dan zijn voorganger maar alsnog ontieglijk veel 808’s tegen je trommelvlies laat knallen.

Neem Toerist. Eigenlijk kun je het je niet permitteren om die tune op een crappy speaker te beluisteren, want die bas rolt belachelijk hard. Gelukkig niet té hard, want anders zou je het belangrijkste advies van de plaat missen: “Laat nooit je fam in de steek, niet praten als je niet weet.”

Neem dat ter harte en beluister de zes nieuwe tunes -voornamelijk over ho’s- hieronder.

Geplaatst door bowie op 8 maart 2018