NuClear Family – NuClear Family

NuClear Family is opgericht in 2002. Het is een samenwerkingsproject tussen 3e-Kamer en Pick Pockets met als doel elkaar en Haagse hiphop groot te maken. De bezetting bestaat uit 5 leden, de MC’s Ahab, Ki en Vecsy.D en DJ’s Pick ’n Mix en B-Ski. De muziek is zowel Engels- als Nederlandstalig en getuigt van een goed doordachte opzet. De onderwerpen zijn zeer gevarieerd; raken dan weer serieuze zaken aan en zijn vervolgens weer puur gebaseerd op woordspel. Op het NuClear Family album zijn dan ook diverse gastartiesten te horen die het geheel verassend en gevarieerd houden.

Aldus de familie zelf. Eens kijken of de 22 tellende tracks inderdaad gevarieerd zijn en of de teksten doordacht zijn. Na een aantal luistersessies kan ik niet anders concluderen dat het album lekker wegluistert. Dit komt mede door de vele gast MC’s die hun opwachting maken op dit album. Je kan dan denken aan Skinny Scotty, Cavy G, Andy, DutchMan, Voices of Doom, Tim, Terilekst, Serene, Quest en Coup de Villz. Daarnaast zijn de beats ook lekker gevarieerd wat een aantal bangers en chille tracks oplevert. 0-7-0, Inquisitie, Se7en, Iconoclastix, de Dynastie, Battle Cruisers, Memento en Nitty Gritty zijn wat mij betreft de tracks die er bovenuit springen! Op de Familie na liggen alle tracks lekker in het gehoor en er zijn weinig dingen die je tegenhouden om dit album nog een keer te draaien.

Zoals verwacht kan je op deze cd ook een aantal subtiele verwijzingen vinden die gericht zijn op de verbale ruzie met Supreme Court: ‘Het hoog gerechtshof van Den Haag was niet eens een kort geding’. Ahab (Pick Pockets) wijdt ook nog een skit (One Rhyme) aan Supreme Court: ‘You only get one rhyme you ain’t worth my time’.

Ik zou natuurlijk nog een flinke lap tekst kunnen wijden aan deze release maar het mag toch wel duidelijk zijn lijkt me. De NuClear Fam. heeft een zeer fraai debuut geleverd dus two thumbs up!

Tracklist:
01. de Nuc (intro)
02. 0-7-0
03. Mic-Sabres
04. 44
05. Contradicties
06. Inquisitie
07. Se7en
08. Jester (skit)
09. Bestsellers
10. Iconoclastix
11. de Dynastie
12. Battle Cruisers
13. Wicked(skit)
14. Remember the Titans
15. Luminous Twinz(skit)
16. Memento
17. The One
18. One Rhyme
19. Nitty Gritty
20. Andy(skit)
21.de Familie
22.Gone with the Wind(outro)
Meer info: http://www.nuclearfamily.nl

Geplaatst door bowie op 9 juli 2003