NSR Alert #3: Xcentriek

Xcentriek komt uit Rotterdam en is in 2010 begonnen met het opnemen van tracks. Hij houdt ervan om boodschappen in zijn tekst te verpakken. In zijn bio in de Dropzone staat zijn opinie te lezen:

 

Music is meant to tell something, and to give people things to think about while they are bouncing on a beat.”

 

Wij spraken met hem.

 

Hoe wist je van het bestaan van de HIJS Presents: Dropzone Live!-contest?
“Ik kwam erachter op Facebook. Aangezien ik vaak jam op jams van New Skool Rules zag ik het voorbijkomen. Ik was meteen geïnteresseerd en besloot het artikel te lezen. Daarna heb ik mijn producers gebeld en het artikel voorgelegd. Zij waren enthousiast en we besloten om de footage in te zenden.”

 

Hoe ken je New Skool Rules en wat betekent het voor jou?
“Ik ken New Skool Rules sinds 2012 via Maxime Philips, die ik weer ken van het project Violencia waaraan we samen hebben gewerkt. Maxime heeft mij een keer geïntroduceerd en toen was ik meteen verkocht. Voor mij is New Skool Rules een instelling die mij en veel medeartiesten faciliteren in wat wij nodig hebben: een plek om ons ding te kunnen doen en tegelijkertijd feedback kunnen krijgen van medeartiesten. Kortom: een kweekvijver met een degelijke stroomversnelling.”

 

Wat kunnen we van je show op New Skool Rules verwachten?
“Onlangs heb ik een promo gedropt waarin ik liet weten dat mijn EP eraan komt. Op de HIJS avond op New Skool Rules zal ik alleen maar nummers van die EP doen. Wat performance betreft, kun je verwachten dat het een energieke show wordt met lekkere beats en nummers die blijven hangen.”

 

Wat kunnen we in de toekomst aan muziek verwachten?
“De EP komt eraan. Ik vind het een heel speciaal iets aan het worden. Het wordt ook geen normale EP, dat kan ik alvast verklappen. De producers die erop staan, zijn voornamelijk DjaggaBeats en Jsonic. Er staan wat samenwerkingen op met onder anderen Maxime Philips en Big Huey. De volgende single wordt Veel Te Lang Gewacht, waar ook een clip van verschijnt. Naar verwachting kun je die in april zien. De rest zul je zelf moeten ondervinden, ik weet in elk geval wel dat het de moeite waard wordt om het te checken.”

 

Waar kunnen we je binnenkort nog meer aan het werk zien?
“Voor de mensen die willen weten waar ze me snel live kunnen checken, raad ik aan me te volgen op Twitter: @Xcentriek of via mijn Facebook account.”

 

Wil je zelf nog iets kwijt?
“Ik wil een shout out doen naar Djagga, Jsonic, LA BinderLinie, Isje, Alex, Djee en Tru. En check allemaal de promo van mijn EP Eind Van Je Tijdperk.”

 

HIJS Presents: Dropzone Live! vindt op 5 april plaats in Factory 010. De avond begint om 19:00 en duurt tot 21:30. Kaarten zijn te koop aan de deur. Voor meer info over New Skool Rules ga je naar hun website.

 

WE GEVEN VANAF NU ELKE DAG KAARTEN WEG VOOR DE EERSTE AVOND VAN NEW SKOOL RULES (HIERMEE HEB JE TOEGANG TOT DE HIJS PRESENTS DROPZONE LIVE! IN FACTORY 010 EN DE WE LUV HIP HOP AFTERPARTY IN DE MAASSILO) DOOR MIDDEL VAN EEN RETWEET-ACTIE OP TWITTER. KLIK HIER EN DOE MEE.

Geplaatst door bowie op 22 maart 2013