NSR Alert #1: Mongoose

Mongoose is een 19-jarige rapper uit Groningen. In zijn bio die hij opstuurde bij zijn inzending staat het volgende te lezen:

 

Not like your average Swagg-fool that started rocking it when Jordans and snapbacks became a hype. I create my OWN hype, and I need y’all to be able to expand my hype.”

 

Duidelijke taal, zo lijkt ons. Tijd om hem aan de tand te voelen.

 

Hoe wist je van het bestaan van de HIJS Presents: Dropzone Live!-contest?
“Via Peter Buring, hij heeft mij ingelicht en ik heb me ingeschreven via de link die hij me stuurde.”

 

Waarom besloot je mee te doen, wat waren de doorslaggevende factoren?
“Ik wil graag hogerop komen in het wereldje. Ik zag dit gewoon als een kans om op een internationaal evenement te staan, dus ik besloot die kans te grijpen. Wie niet schiet, mist sowieso.”

 

Hoe ken je New Skool Rules en wat betekent het voor jou?
“Wederom via Peter Buring. Door jullie contest hoorde ik voor het eerst over New Skool Rules. Ik ben vorig jaar in november ook bij Buma Rotterdam Beats geweest en ik was daar zo van onder de indruk dat ik veel vaker naar dit soort evenementen wil gaan. In mijn ogen past New Skool Rules perfect in dat plaatje.”

 

Wat kunnen we van je show op New Skool Rules verwachten?
“High energy! Ik hoor van veel mensen dat ik sowieso al erg druk ben. Ik merk dat dat op het podium niet anders is. Ik vind het gewoon heel erg leuk om op een podium te staan, dus op het moment dat ik er sta, wil ik die shit ook gewoon slopen.”

 

Wat kunnen we in de toekomst aan muziek verwachten?
“Ik wil mezelf niet beperken tot één genre. Ik ben met veel verschillende producers bezig aan tracks, van oldschool beats tot aan dubstep. Ik zal zo snel mogelijk een aantal EP’s droppen die naar mijn mening niet op elkaar zullen lijken. Mr. Boom is mijn enige vaste producer, waarmee ik ook een unieke sound probeer te creëren. Los daarvan zal ik met onder anderen Pushroom samenwerken om een keiharde hiphop EP in elkaar te zetten.”

 

Waar kunnen we je binnenkort nog meer aan het werk zien?
“Mr. Boom is momenteel ook nog eens bezig met zijn eigen EP. Dit zal uiteindelijk op het podium vertaald worden naar een band, waar ik ook in te zien ben, samen met andere vocalisten. Ik kan er nog heel weinig over zeggen, maar uiteindelijk is het mogelijk om ons als band op te zien treden in plaats van alleen een rapper met een DJ.”

 

Wil je zelf nog iets kwijt?
“Ja! Be on the lookout for Mr. Boom and Pushroom! En ik wil graag een S/O doen naar Cesceaux! Ik ken hem al heel lang en ik zie ‘m nu gewoon echt omhoog vliegen. Dat voelt geweldig. Verder kun je m’n Soundcloud in de gaten houden voor de nieuwste singles en aankomende EP’s.”

 

 

HIJS Presents: Dropzone Live! vindt op 5 april plaats in Factory 010. De avond begint om 19:00 en duurt tot 21:30. Kaarten zijn te koop aan de deur. Voor meer info over New Skool Rules ga je naar hun website.

Geplaatst door bowie op 18 maart 2013