The Notorious IBE 2009 vr 11 t/m zo 13 september

Begonnen in Rotterdam is The International Breakdance Event (The Notorious IBE) nu alweer een tijdje neergestreken in Heerlen. Van 11 tot 13 september zal op diverse locaties in de binnenstad een programma met een grote variatie aan dansstijlen te zien zijn. Breakdance vormt de rode draad in de programmering, maar ook aanverwante stijlen als popping, locking en housedance komen aan bod. Het publiek kan zelf ook deelnemen aan verschillende danswedstrijden en competities.

Daarnaast zijn er speciale masterclasses, paneldiscussies en vindt een gratis toegankelijk buitenprogramma plaats met de solo kids battle en muzikale acts als Lefties Soul Connection, Kohfie Konnect, Zo Moeilijk en DJ Flexican ft. MC Sef. Dit jaar wordt het festival uitgebreid met een theaterprogramma en een tentoonstelling over de hedendaagse kunst en hiphop. De befaamde Amerikaanse fotografe Martha Cooper zal hierbij aanwezig zijn.

Het festival wordt afgesloten met een battle tussen ongeveer 50 absolute danstoppers uit de hele wereld. In crews (dansteams) nemen de beste breakdancers uit Europa, Azië en Amerika het tegen elkaar op, een waar spektakel op de dansvloer!

Meer info